Idag blir det lax…

Igår ”råkade” jag säga att vi alltid lagar mat som vi lagat förut…att vi t.ex. inte lagar sufflé eller bakar egna tortillabröd. Det faktum att Per lagar hur mycket mat som helst och varierar sig otroligt ofta så jag i princip inte får samma rätt mer än några få gånger på ett år, det råkade jag glömma just igår…

Idag kom därför Per hem med ett blomkålshuvud, ett fänkålshuvud, en laxbit, dill och ekologiska citroner för idag skulle han laga ”Lax med rostad blomkål, krispig fänkålssallad med smarrig dressig och dillmajonnäs”

Så nu håller vi på och fixar!

Det där var, som ni såg, en laxbit som jag har delat i två delar och sen saltat och pepprat lite på. Vad är nytt med det kan man fråga sig? 🙂

Och det där är en majonnäs jag blandat med citronzest och citronsaft, salt och peppar och en jädrans massa hackad dill. Inget nytt under solen, va?

Den mandolinade fänkålen har jag också sett förut (fast aldrig någonsin själv skivat eftersom jag är rädd för mandolinen). Jag har även sett den ligga i isbad för att bli riktigt krispig.

Här ser vi en hel blomkål som just nu ugnsbakas med kärleksfulla salt- och inoljningar då och då… Kan det vara det som är nytt? Ja, kanske…vår blomkål brukar nog vara delad i mindre delar.

Jag tror jag hoppar över att säga till maken att jag inte är helt överväldigad över allt det NYA…….FNISS!

Det kanske inte är helt nytt, MEN gott ser det ut att bli!!