Lördag i advent

Jag hoppade upp ur sängen så fort jag vaknade och började koka gröt. Marcus är nämligen på ön och jag ville erbjuda god ”julgröt” till frukost.


Efter julinspirerad frukost (julskinkemackor med senap och risgrynsgröt) så gick vi ut på promenad. Marcus hund, Elsa, behöver nämligen alltid röra på sig, så vi tog en rejält lång prommis. När vi kom hem igen tog vi bilen ner till årets julmarknad.


Varje år är det marknad i Almvik före jul och Marcus, pappa och jag ville alla komma hem med gott tunnbröd, så vi gick till det ståndet först av allt.


Vi fick även med oss goda korvar från samma säljare. Mums.


En korv med bröd fick vi också njuta av innan vi köpte lite köksverktyg och en träversion av sandkilen Helmi (som Per numera är matros på).


Klockan tre gick vi hem till våra grannar Cecilia och Magnus på glöggfika. Där mötte vi även Inger och Janne, Jenny och Anders, Annalena och Mattias.


Vi hade en riktigt trevlig eftermiddag hos dem och jag fascinerades över hur bra fixat det var. Gott dessutom. Jag önskar jag hade den förmågan att få ihop helheten.


Man kanske bara ska stjäla hela konceptet med julsangria, glögg, lussebullar, pepparkakor med ädelost, torkat renkött, olika ostar, kex och finkorvar, salami, hembakt saffransmandelkladdkaka med grädde och massvis av trevliga vänner rakt av?!?! 🙂