Middagsbjudning – Grannarna!

Ikväll har vi haft skärgårdsgrannarna Mathilda, Anders, Jenny, Inger och Janne på besök och middag fast här hemma i staden!

Det var tydligt för mig att vi inte bott hemma på nästan två år och att vi inte använt glas och tallrikar på länge. Det var bäst att diska allt innan servering 🙂

Det var sååå trevligt! De är verkligen trevliga våra härliga ö-grannar!! Jag glömde bort att fotografera till och med 🙂

Under kvällen bjöd vi på:

Finska rågskålar med lax och hjortron. Det var skoj eftersom hjortronsylten var gjord av Sofie och Marcus av hjortron som de plockat med livet som insats uppe i Jämtland då de höll på att bli uppätna av mygg under plockningen. Till detta serverade vi den bubbliga drycken Champagne (Launois).

Räkfyllda hemmagjorda Gyoza med vitkålssallad och härlig sås. Detta är ju härligt eftersom ALLT från asien är supergott! I glasen hällde vi upp en Gewurztraminer som var god, druvig och blommig (Gustave Lorentz).

Fisksoppa av bästa sort (dvs den med saffran) med massa goda grejer såsom olika fiskar, räkor, musslor, selleri, morot, grädde och den vansinnigt goda grönsaken fänkål. Nu bjöd vi på den fylliga och smakrika drycken Bourgogne Blanc (Couvent des Jacobins).

Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass. Den efterrätten tycker jag är lite skoj för man kan förbereda mycket av den och den använder sig av något så konstigt som syrad grädde. Det låter ju inte gott, men är ljuvligt! Den här gången fick vi för oss att bjuda på en svensk iscider med mycket smaker eftersom vi drack en svensk iscider när vi var på stjärnkrog i Göteborg för ett tag sen och blev lyriska. (Claim by Brännland).