Göteborgs”varvet” fortsätter!

Ni som läst bloggen de senaste dagarna vet att jag och Per är i Göteborg för att fira min svåger som fyller 50 år. Vi försöker suga ut det bästa vi känner till av staden och har hittills haft det riktigt trevligt.

I morse fortsatte vår tur runt i staden.

Vi började med en härlig frukost och vi insåg att det är STOR skillnad på att äta frukost här på hotellet när det är vardag (lugnt och skönt, med egen kock som gör personliga omeletter) mot när det är helgdag (fullt kaos, kö in till tidsbokade frukosttider och äggröra i värmeskåp).

Efter frukosten, som ändå var riktigt god, så åkte vi upp endast iklädda varsin handduk till översta våningen på hotellet.

Där hade vi tänkt ligga i en varm pool i en timme medan vi tittade ut på staden….

Det visade sig dock blåsa halv orkan där uppe på taket och man överlevde bara iskänslan genom att hålla kroppen så långt ner man kunde i det varma vattnet. På bilden här nedanför står jag med blött hår och blöt baddräkt i snålblåsten för att offra mig för konsten (=bloggen). Det är mitt ”vinterbad” som gör att mina kompisar skrattar så gott på bilden.

The things I do for this blog…

Efter cirka sju minuter fick vi nog. Öronen frös och kändes som de skulle ramla av. Per sa att det kändes som att ha på sig en ismössa…så vi gick upp och in i värmen.

Vi frös dock rejält!!!!

Per och jag gick in på vårt hotellrum och hoppade ner i vårt badkar. Där satt vi tills vi fått upp värmen igen. Påklädd och varm hoppade jag sedan upp i vårt fönster och tittade på folk.

När tiden nästan var inne för att gå ut på stan, gick jag över till min syrras och svågers rum och lånade lite hårspray. Snygg i håret 🙂 kunde jag sedan ta mig ner till Drottningtorget utanför hotellet. Där ställde vi oss i kö för att åka spårvagn.

When in Rome…så vill man ju prova ”vagnen”.

Vi åkte ner mot Stenpiren med en charmig gammal vagn.

Där hoppade vi av för att gå vidare mot ”Flaggskeppet”. Tyvärr var det stängt…. Vi hade googlat igår för att vara säkra på att det var öppet men väl framme vid butiken som säljer härligt charmiga maritima saker så var det ändå stängt pga sportlov. TRIST.

Det var ju ingen idé att sörja så länge, utan vi tog en promenad uppåt berget…

Vi hittade ett sött kafé där vi tog varsin kopp värmande kaffe.

Vi gick ut och in i butiker när vi passerade dem. Min svåger köpte lite skovårdsprodukter och jag köpte en Haglöfströja.

När klockan närmade sig 14:00 gick vi tillbaks till hotellet och lämnade våra inköp, sen gick vi över torget och gick in på Hotel Eggers.

Där satt min systerdotter och överraskade sin pappa! Hon pluggar nämligen ute i landet och var inte hemma när pappan fyllde år. Istället hade hon tagit tåget hit ner till Göteborg för att överraska sin kära far här idag istället!

Jag tror överraskningen var lyckad för det blev kramkalas!

Syrran var nog nöjd med överraskningen de kommit överens om!

Lika som bär! Mor och Dotter!

Vi satt i en egen liten del av restaurangen där vi avnjöt en härlig Afternoon Tea.

Mätta och nöjda och varma så tackade vi för oss och gav oss ut på stan igen. Killarna gick in mot staden för att titta på skor, medan vi tjejer gick in i Nordstan för att leta efter en trenchcoat till systerdottern.

Vi hittade faktiskt en jättefin på Esprit, som inköptes, så det var en lyckad shoppingtur. När vi var klara gick vi till Centralstationen och köpte en tågbiljett till henne så hon skulle vara redo för hemfärd.

Tiden fram till tågavgången spenderade vi sedan i mitt favoritfönster!

Vi unnade oss sedan två långa timmar på rummet där någon såg på tv, någon surfade på telefonen, någon vilade under täcket och någon (jag) kollade på dagens bildskörd och gick sen och lade sig och sov en stund. Det var en bra spenderad stund för alla.

Vi hade bord på The Barn klockan åtta, så vid halv åtta samlades vi för att återigen ”göra stan”. Precis som vanligt så tvingade jag sällskapet att då och då stanna för att fotograferas. Tursamt nog så gör de mig till viljes nästan varje gång jag säger att det är dags för fotografering 🙂

Titta vad fin min make är!

Titta vad fin min syster är!

Jag fick t.om. maken att ta en bild av mig, så det kunde synas att jag också varit med på resan 🙂

Vi hade, precis som vid alla måltider denna långhelg, en trevlig stund under middagen.

Vi kan verkligen rekommendera stället. Personalen är trevlig och lättsam och maten är god och vällagad.

Nu är det kväll igen. Vi är tillbaks på rummet. Jag har packat min väska så att jag bara kan slänga ner det sista imorgon förmiddag när det är dags att vända hemåt igen!

En kommentar till “Göteborgs”varvet” fortsätter!”

Kommentarer inaktiverade.