Rabarber bra till mer än paj

Jag hade råkat hälla ut en flaska med ansiktsvatten (eller vad det nu var) på träbänken inne på badrummet och det blev en rejält ful fläck som inte ville gå bort. Klart irriterande fuktskada! På bilden här nedanför ser ni fläcken ganska i mitten av bilden.

Jag följer “Ekotipset” på instagram och hon berättade att man kunde få bort fuktskador från trä med hjälp av oxalsyra. Eller ja…kanske inte “få bort”, men man bleker på något sätt bort skadan. Jag vet inte hur det funkar, men jag tänkte att jag provar.

Per köpte oxalsyra på byggvaruhandeln och jag plockade fram skyddsglasögon och gummihandskar, samt såpa.

Jag blandade cirka 2 msk vatten med 2 msk oxalsyra (som såg ut som ihopklumpat strösocker) i en glasburk. Jag lade sedan på lösningen på fläcken och var noga med att försöka få medlet bara där fläcken var. Jag lyckades inte helt, men jag tänkte att det knappast kunde bli värre än den fläck jag hade redan…

Jag väntade en minut och sen torkade jag bort vätskan med hushållspapper och torkade sedan helt rent med en fuktig trasa med såpa på. Fläcken var kvar 🙁

Jag lade då på lite mer vätska och lät det ligga kvar i två minuter innan jag torkade bort allt igen. Fläcken var i alla fall kvar. Jaja, tänkte jag “det var värt ett försök” och gick och lade mig för att sova.

I morse när jag vaknade så var fläcken borta!!! Kolla här nedanför. Det syns ingenting av var fläcken var! Helt puts väck borta!! Tydligen kan man även gnugga med rabarber, som har oxalsyra i sig, mot mindre typer av fläckar och få lite av samma resultat. Helt sjukt bra!!