Städ/röjdag på Granö

En gång varje höst samlas alla grannar för att fixa till hamnen, vägen och grönområdet. Idag var det dags!!

Först tog killarna upp y-bommarna och Ove fick släppa loss sin båt och lägga den längs med bryggan eftersom han väntar ut hösten och tänker att det nog finns några turer kvar för säsongen.

Jag började med att kratta ihop tången längs med strandkanten, och sen kastade jag ner tången med grepen i skottkärran innan jag slutligen gick iväg mot skogskanten med gödningen. Det var tungt!

Ibland var jag tvungen att vila lite och då såg jag hur killarna jobbade vidare.

Flottörerna var rejält äckliga. Man såg ju att de är orangeröda men det växte mycket på dem…

Jag fick avlösning vid tången så då försökte jag gå till eldplatsen för att jobba som eldvakt, men pappa sa att jag inte behövdes där så han skickade iväg mig att hjälpa Mats med ihopsamlandet av alslyn som pappa hade kapat igår.

När det var klart fick jag med mig Bella uppåt skogen. Där plockade vi med oss massa sly som Per hade kört ner. Vi hann dessutom prata en del och det var ju trevligt!

När jag kom ner till bryggan såg jag att Martin och Jenny kämpade på med att städa flottörerna. Ser ni vad fina de blivit??

Jag fortsatte att hämta kvistar och grenar att elda. Bella fick dock kämpa med att slänga eländet på brasan. Jag vilade 🙂

Per och Janne klöv ved så att vintersäsongens bastubad säkrades!

När allt jobb var klart samlades alla grannar vid bastun och hade gemensam fikastund.

Pratstund på stranden.

3 x Per, och en Harrihund!

Jag hävdar varje år, att jag bor på bästa området, med allra bästa grannarna och jag tror faktiskt att jag har rätt i det!