Midsommarafton 2021

Jag och Per skulle fira midsommarhelgen själva. Vi skulle äta en lugn midsommarlunch med pappa och Kina, men i övrigt skulle vi bara vara vi två.

Så var det tänkt.

Sen ringde syrran och frågade om hon, maken och hunden möjligen fick komma och våldgästa oss över högtiden om de tog med sig sin coola jeep med tält på taket. Det sa vi självklart JA till!

Sen ringde Emma och frågade om hon och Victor fick komma och fira midsommar och det samtalet följdes raskt av att Marcus, Sofie och hunden Elsa frågade Pappa och Kina om de fick bo i deras gästhus och sen frågade de oss samma sak som Emma frågat – barnen är ju alltid välkomna så självklart sa vi JA!

Sen kom det faktiskt ett samtal till och det var lillebror Henrik som frågade om han, hans fru, två barn och två hundar samt storebror Christer och hans fru också fick komma och fira midsommar. De kunde ju bo i sina båtar och köra lite knytis så det skulle ju inte bli någon tyngd för oss. Härligt tänkte vi och sa JA!

Ju fler desto bättre sa vi och räknade in till 16 personer.

Alla fastnade inte på bild (Sofie, du vet varför) men här är våra midsommarmänniskor anno 2021:

Alla hjälpte till med något göromål så borden dukade sig, komposten blev utburen, blommor plockades, mat lagades och allt flöt på bra med disk och allt annat som ska göras när man är många personer. Det var bara trevligt helt enkelt!

Några regndroppar skrämde oss till att sära på borden så alla kunde sitta under segelduk/markis, men det började faktiskt inte regna. Lunchen som var i form av knytis med sillar, röror, kräftsallad, varmrökt lax, massa goda såser, hembakt bröd och så vidare intogs i perfekt temperatur och med glada miner.

Det bästa med att vara många människor är att om någon är trött så kan den gå iväg och sova en stund i hängmattan, om någon vill bada så kan den göra det. Det gör att våra familjeträffar är avslappnade. Man kan göra det som faller en i smaken.

Det tog bara några timmar så började vi laga mat igen. Den här gången var det grillbuffé och knytis som gällde. Uteköket kom väl till pass! Självklart var det killarna som stod där runt grillarna. Hur kommer det sig att det alltid är så när det ska grillas??

Att kunna träffa (en del av) familjen så här var verkligen härligt! Det var länge sen. Visst satt vi utomhus och visst sov alla i separata boenden (båtar, tält, gästhus) men vi kunde träffas i alla fall!

Jippie!

Foto: Christer Bådner

Trevlig Midsommar!