3 poäng!

Jag fick sluta tidigare idag och det gjorde jag. Jag hoppade i landslagströjan och gick ut till altanen där Per hade riggat tv, högtalare och rosé med frysta jordgubbar (istället för is).

Det var rejält varmt där ute i solen och det kändes verkligen som SOMMAR där ute medan Sverige spelade mot Slovakien.

I halvlek gick Per in och började förbereda middagen. Jag satt kvar och lyssnade på sportkommentatorernas snack. Jag fick sällskap en stund av Pappa som kom över och såg slutet på matchen med mig.

Vi vann! Vi slog in ett mål, på straff, och vi gick lyckliga hem med tre poäng!

När matchen var slut och jag tänkte gå ner till havet för att bada, hörde vi att någon sa Hej, och där stod vår granne Jenny. Det var ju härligt, så vi bjöd på ett glas rośé och hängde kvar i solen.

När det började kurra i magen och Jenny skulle gå hem för att laga mat, kom Per på att vår mat nog skulle räcka till fler än bara oss två, så vi bjöd in Jenny och hennes man Anders, som precis kom med färjan från stan.

Vi bjöd på någon rätt som Per hittat från Tareq Taylors stora receptbank, och till efterrätt blev det fruktsallad.

Vi hade trevligt och värmen hängde kvar tillräckligt mycket för att vi skulle kunna fortsätta sitta ute, så vi bjöd ner våra grannar Inger och Janne också. Markisen höll fukten borta och filtarna höll värmen kvar runt oss, så det blev en härlig kväll med mycket prat.


Nu har alla gått hem, disken är diskad och filtarna är ihopvikta. På bordet står endast den lilla söta bukett jag fick av Jenny när hon kom till middagen som vittne för att här nyss var full fart.

Snacka om en härlig kväll som ger en liten känsla av vad sommaren kan bjuda på.

God natt!