Premiärturen!

Idag åkte jag med Hedwig och Per för första gången i år. Premiärturen!! Jag såg framför mig hur vi drog norröver för att hälsa på våra vänner Martina och Göran som precis ”blivit med båt” och dessutom köpt sommarställe med gästbåtplats. Vilket är bästa sortens sommarställe 🙂

På vägen upp träffade vi på YXLAN. Hon var väldigt vit mot allt det blå.

När vi var i höjd med Räfsnäs sjöräddningsstation möttes vi tyvärr av en vägg av dimma. Det var bara att stanna där mitt på fjärden. Titta på eländet och sen långsamt vända tillbaks igen. Man vill INTE åka in i dimma. Det är kallt, fuktigt och helt livsfarligt om man inte har radar.

Ingen av väderapparna hade sagt ett ord om dimma, men vi funderade en stund och gjorde om våra planer efter verkligheten. Vi störde kosan söderut och passerade Furusund.

Vi åkte till Ängsö. Tanken var att vi skulle hoppa i land och titta på den vackra naturen och alla orkidéer, men den tanken hade fem andra båtar också fått. Oavsett om det är pandemi eller inte, så är inte vi så förtjusta i att klämma ihop oss på kobbarna, så vi vände och åkte till Själbottna istället.

Vi lade till, jag hoppade i land och förtöjde, sen vände jag mig om och insåg att vi hittat en av alla de öar som har ett utedass för oss båtfolk.

Jag insåg också att vi hade tur eftersom botten på viken var full av sand. Kanske skulle jag ta mig ett dopp?

Det var då jag hörde det ”muller muller muller”. Sen hörde jag det igen. Och igen. Och igen.

Jag gick tillbaks till Hedwig och Per och så åkte vi hemåt igen. Med fulla kaffetermosar.

Hemma i hemmahamnen drack jag till slut mitt kaffe. Sen tvättade jag av fören och klistrade på namnet som Emma gav vår underbara båt förra året. Den namnskylt vi har i akterna är det ingen som ser, så nu har vi en i fören och en i aktern.

Dimma, folksamlingar och åska gjorde att jag istället har pysslat lite hemmavid. Jag har t.ex. klippt gräset vid bryggan och hemma på tomten. Per har plockat maskrosor och vi har haft det bra i allmänhet. Ibland har vi haft sol och ibland har vi haft mulet. Just nu sitter jag på altanen och skriver det här till er. Det är en bra dag helt enkelt!