Min svägerska

Jag har alltid badat väldigt mycket. När jag var ung badade dock min lillebror ännu mer än mig och i ett försök i att få alla hans storesyskon att bada ”liiiiite” längre så uppfann hans lilla pojkhjärna en regel som skulle göra att vi alla badade längre med honom.

Regeln min lillebror Henrik kom på, var den att man inte kunde säga att man hade badat om man inte hade varit i vattnet tre gånger. Hade man varit i en gång, så var det ett ”dopp”. Det spelade ingen roll om det doppet hade varat i en timme. Det var ändå ett dopp.

Nu är min bror vuxen och det är måååånga år sen han hittade på regeln, men av någon anledning lever regeln kvar. Inte bara inom syskonskaran, utan i ett mycket större område. Det är så att min mans brors fru, min svägerska Ninni, som bor på västkusten numera badar varje månad hela året. Ja, hon BADAR enligt regeln.

Tre dopp för att få ihop till ett bad sker alltså året om, varje månad, hela året. Ninni är cool.

Jag har aldrig varit en badkruka. Verkligen inte. Tvärtom är jag känd för att kunna bada i vilken temperatur som helst. Ninni har dock tagit badarbucklan ifrån mig. För länge sen.

Nu badar hon i 20 grader. Det såg jag på Instagram. Idag badade jag i 14. Hon vinner ändå!

Tävling? Ja, det är klart det är! Annars hade det inte funnit regler. Eller hur Henrik??? 🙂

3 reaktioner till “Min svägerska”

  1. Det är verkligen sant att den regeln lever kvar. Man måste doppa sig minst tre gånger för att det ska räknas. Det har jag lärt mig av lillebror!

  2. Ja den fick man ta till sig snabbt, man vill ju kunna säga att man badat och vet du Mia jag badar ju nästan varje helg året om. Bara det inte regnar och blåser storm så är jag plurret kram

Kommentarer inaktiverade.