Collum Chirurgicumfraktur

Andra semesterdagen har jag ägnat åt lite olika saker. Jag började med att åka in till Norrtälje för lite shopping. Jag handlade nät att ha runt de tre humleväxterna som Marcus och Per planterade för några veckor sen. Det har visat sig att rådjuren gillar humle lite för mycket. Sen åkte jag till systembolaget och köpte några alkoholfria öl. Den sort jag hade tänkt mig var visst väldigt populär för det fanns bara tre burkar kvar. “Weird Weather” ifall ni vill prova. Jag gick sen in på H&M för att se om de hade några Logg-shorts kvar. Det hade de. Jag köpte nämligen ett par för några veckor sen och de har visat sig vara rejält sköna, så idag köpte jag ett par till i en annan färg.

Sen fortsatte jag till ramverkstaden och lämnade in två akvareller för inramning. Det var härligt att se hur duktiga de var där inne. De hade verkligen ett sinne för vad som skulle bli bra ihop med bilderna. Efter att ha letat buffar, sportglasögon och smycken så åkte jag hem till min lillasyster. Där blev jag välkomnad av hennes härliga höns!

Jag bjöds på lunch och umgänge, vilket jag verkligen uppskattade. Jag tycker inte om att vara ensam. Jag är inte så bra på det, så jag sög i mig sällskapet. Sen åkte jag in till Norrtälje Sjukhus för att träffa min mamma.

Mamma ramlade illa på midsommarafton på väg till midsommarlunchen. Hon föll rakt på höger axel och fick en skada som heter Collum Chirurgicumfraktur vilket i princip betyder att man fått ett brott högt upp på överarmen på gränsen mellan kula och skaft. Hon har därför opererats och fått en axelprotes insatt. Nu börjar en lång rehabilitering med mycket tålamod och träning. Just nu ligger hon dock kvar på sjukhuset ett tag till.

När jag tröttat ut mamma med prat, jordgubbar och massa prat om axeln, så åkte jag till Flygfyren och köpte syltsocker. Jag hade nämligen hittat jordgubbar för 20 kronor litern och ett sånt pris kan jag inte motstå så jag köpte en hel låda.

Jag har därför spenderat kvällen med att koka marmelad, fyllt burkar och diskat undan allt sockerkladd. Det blev tolv och en halv burk godis!!

Chirurgicumfraktu