Ojsan….

Det var en härlig känsla när vi åkte ut ur hamnen idag. Ingen annan har lagt i båten så våra bommar såg lite ensamma ut, men det ändrar sig nog snart.

Det lät lite konstigt om motorn så vi bestämde oss för att åka nära land på vår första tur för året.

Det var ljuvligt!

Vi åkte över till Furusund och passerade färjan precis när den skulle gå. Vi drog på lite för att inte vsra ivägen och då lät det konstigt igen…

Vid båtmacken insåg vi att nåt satt löst i motorn. Per och Marcus plockade av kåpan och kikade på eländet, men insåg att de inte kunde göra nåt.

Vi var alltså vid bryggan till vänster i bild utanför den gula macken. På bryggan till höger såg vi tre män meka med nåt så Per gick dit och bad om hjälp.

Vi fick först låna några verktyg, men när de inte passade så flyttade Per och Marcus över till deras brygga och fick hands-on hjälp.

När jag kom över (landvägen) insåg jag att en av männen var min gamla klasskompis som inte gör annat än att meka båtar så jag blev lycklig. Hur stor tur kan man ha i oturen??

Serviceverkstaden som precis bytt kamrem på vår motor hade tydligen glömt att skruva fast alla grejer de lossat…

Uno, Micke och en kille till, som jag tyvärr tappat namnet på, såg tillsammans till att vi kunde puttra hem igen!! Tack ska ni ha!!

Nu ska vi ringa serviceverkstaden….