Sofies examensfirande i Karlstad

I morse åkte vi tunnelbana och pendeltåg för att komma till Flemingsberg.

Där drack vi lite kaffe och tog det lugnt en stund innan vi hoppade på X2000 mot Karlstad. Där skulle vi nämligen fira Sofie som tagit sin examen i informations- och kommunikationsteknik.

Vi hade bokat första klass för att få det lite skönt på resan, men tyvärr hade vi inte tänkt på den otroligt viktiga detaljen att kolla färdriktningen på platserna…. Så vi åkte baklänges 🙁 Per mådde dåligt och jag fick roa mig själv. Det gjorde jag såklart bland annat med att ta selfies 🙂

Ganska snabbt var vi ändå framme i Värmland och hoppade av på en halvmolnig station.

Mittemot tågstationen låg vårt hotell “Clarion Drott” så vi checkade in och möttes av ett superhärligt rum där vi verkligen trivdes. Jag bor inte så ofta på hotell och har därför inte så mycket att jämföra med, men jag tyckte verkligen att det här var ett härligt ställe!

Jag sprang ut på stan och letade blomaffär medan Per stannade på hotellrummet och gjorde sig iordning. Väldigt snabbt hittade jag en blomaffär, men jag gillade inte utbudet och fortsatte tills jag hittade en till. Där köpte jag en otroligt härlig bukett åt Sofie.

När jag kom tillbaks till hotellet klädde jag om och så gick vi ner i baren på hotellet. Där tog vi varsitt glas gott att dricka medan vi väntade på Sofies kompis som skulle åka med oss i taxin.

Efter tjugo minuter gav vi oss i väg till firandet. Sofies mamma, Anneli, hade ställt hela sitt hus och trädgård till förfogande och det var mycket väl planerat. Vi bjöds på välkomstdrink, fika och middag samt kvällsnacks och drink. Sofie gav alla gäster uppmärksamhet och minglade runt och gav alla uppmärksamhet. Hon var ett riktigt proffs på att se alla gäster. Marcus, Anneli och Sofies syskon, Ida och Anton samt Annelis sambo Pelle skötte markservicen runt omkring när inte Sofie hann först.

Anneli hade hyrt ett partytält från “Rent a Tent” och det visade sig vara en rejäl hit. Det var nämligen inte typiskt Sommar2018-väder idag i Karlstad. Det där med att Sola alltid skiner i Karlstad är nog sant, för idag visades undantaget som bekräftar regeln.

Under firandets gång gick vi en tipspromenad som handlade helt och hållet om Sofie och hennes studietid.

Sofies lillebror Anton lekte med sin kusin Othilia och gjorde att även den yngsta delen av skaran mådde bra

Lillasyster Ida visade sig vara otroligt social och trevlig. Här gömmer hon sig bakom en av sina mostrar.

Sofie rättade tipspromenadlapparna och korade en fyra, en trea, en tvåa och en vinnare!

Sen var det dags för presentöppning.

Av mig och Per fick Sofie ett guldhalsband som jag gärna hade haft själv (fast då i silver). Här ser ni det runt hennes smäckra hals.

Av Marcus fick hon ett par fina pärl/guldörhängen och för det fick han självklart en kärleksfull blick och en puss!

Dagen fortsatte hur trevligt som helst. Det är inte alltid det är lätt att prata med folk man inte känner. En stund kan ju gå bra, men vi var med personer vi aldrig träffat i åtta timmar och det var aldrig svårt att hitta något att prata om. Det kändes härligt!

Här nedan ser ni Sofies farmor och mormor.

Slutligen måste jag ju skryta med att av alla människor där (syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar, vänner, studiekamrater, kusiner, mostrar, morbröder och så vidare), så var det svärföräldrarna som vann tipspromenaden om Sofie. Per och jag hade ALLA rätt! Det ni. Min standardfråga vid alla tillfällen vi ses “Berätta nåt nytt som hänt, eller nåt jag inte vet” har fått återbetalning 🙂

Tack för att vi fick vara med på din dag och GRATTIS återigen!