Sommar – 24:e Juli –

Vi visste att det skulle blåsa lite mer idag, men vi visste också att våra vänner Sannah och Christer ÄNTLIGEN var tillgängliga för umgänge, så vi gav oss ut på havet i alla fall. Vi kunde ju alltid vända om ifall det blev för guppigt ute på de stora fjärdarna.

Vi packade lite extra bränsle, badkläder och picknick och gick ner till bryggan. Vi drog sen norrut, förbi Kapellskär och mötte upp kompisarna precis söder om Arholma. Där låg vi på svaj inne i en vik med sandbotten hela dagen. Det är tur att det finns solskydd 🙂

På bilden nedan har vi precis dockat loss från Robalo och sagt hejdå.

Vi åkte söderut de tolv sjömilen ner till Furusund där vi stannade och tankade båten.

Från båtmacken såg vi över till gästhamnen där de har härligt brygghäng. Idag gick vi dock inte dit.

Istället lade vi oss ur vägen på båtmacken. Per gick upp till bilmacken för att hämta ut ett paket med kaffekapslar som Postnord lyckats skicka runt halva Uppland, men som de till slut fått ut i skärgården.

Jag var kvar vid båten och höll ställningarna!

När vi kom hem till bryggan såg vi på långt håll något färgglatt som guppade vid piren. Vi måste nog erkänna att vi blev lite oroliga att det hade hänt något med barnen som vi antog hörde till simringarna….

Det visade sig vid närmare inspektion att barnen tröttnat på att bära simringarna upp, ner, upp, ner, upp, ner, upp och ner till bryggan under dagens alla bad 🙂

Väl uppe i huset ringde Per några samtal innan vi gav oss in i matbestyren.

Jag hällde upp kaffekapslarna. Ser redan fram emot morgondagens iskaffe! De färgglada kapslarna är speciellt framtagna för iskaffe. Kan bli spännande!