Ännu mer målning

Vi har väntat i en månad på att det skulle vara en mulen dag på helgen när vi är på landet. Det låter ju trist, men eftersom man inte ska måla huset i solsken så har vi väntat, och väntat, och väntat. Nu kunde vi inte vänta längre, vi måste ju bli klara någon gång, så vi målade trots solsken. Vi får se vad som händer nu…

Per satt dock på skuggsidan, högt över marken och målade vattbrädor uppe vid taket. Huvudet stack upp i solen så han var tvungen att skydda sig med en duff.

Marcus och jag var på solsidan och skyddade oss med solskydd och kepsar.

På bilden nedanför kan man ganska tydligt se att vi har målat halva huset. Färgen på sydsidan har helt klart tagit mer stryk än de andra sidorna. Den nya färgen blir lite mer glansig och röd. Det är faktiskt rätt kul att se skillnaden. När vi målar de andra väggarna så ser vi nästan ingen skillnad på det som är femton år gammalt och det vi precis har målat.

Marcus och jag kokade av värme efter sju timmar i solen, så när vi målat klart för dagen var vi tvungna att ta oss ett bad i det iskalla vattnet. Idag var det 12-13 grader. Burr! Uppfriskande minst sagt!

Det var varmt som bara den på land så man blev ju varm fort igen när man kom upp och gjorde pappa, syrran och grannen Bosse sällskap.