Glaucomscreeningsdag

Idag har jag varit på Sabbatsbergs sjukhus

Jag gick in i hissen på entréplan och hade inga problem att se vart jag skulle ta vägen. Sorgligt nog har ju många dålig syn om de ska dit jag skulle…

Ja, jag skulle till ögonmottagningen

Under en timme gick jag, en optiker och en ögonsjuksköterska tillsammans från rum till rum för att göra olika ögontester på mig.

Min pappa har grön starr/glaucom och eftersom det är ärftligt testar jag mig vartannat år. Hittar man sjukdomen i tid kan man oftast skjuta symptomen/synbortfallet framåt i tiden. Det är många olika saker de kikar på för att se om jag fått sjukdomen eller ej och de flesta är helt okej.

De värsta testerna är de där de (efter bedövning) petar mig i ögonen för att mäta olika saker. Jag känner ingenting, men jag har väldigt svårt för det ändå eftersom jag ser vad de gör. Det är liksom mot alla regler att någon trycker en penna in i ögat på en…

Tyvärr fungerade inte pachymetern när de skulle mäta tjockleken på min hornhinna så istället för att peta in den och hålla den mot mitt öga en gång i varje öga, så gjorde de nog det femton gånger. Sen kom ögonläkaren in och tog över och insåg att batteriet behövde bytas…..

Nu har jag dock gjort alla mätningar/tester så nu är det bara att vänta på beskedet. Håll tummarna att det såg bra ut!!