Att umgås är ljuvligt!

Idag har Per och jag tagit oss dit näsan pekat. Först pekade den mot Ulriksdals Slottsträdgård. Där hade vi bara varit en gång förut, så det var en kul utflykt.

Vi var på jakt efter en Dr. Westerlund. Jag har sett sådana blommor på våffelcaféet där vi bor och funderat länge på att köpa hem en sån gammal klassiker. Igår fick jag tips av Sannah att de säljer såna på Ulriksdal, så det var faktiskt hela anledningen till varför jag ens kom ihåg att stället som Rappne driver finns.

Per valde ut ett fint exemplar och bestämde också vilken kruka vi skulle ha till den. Jag tycker det är jätteroligt när Per har åsikter om heminredning eller vad man ska kalla det. I vanliga fall är det mest jag som har åsikter och tankar om sånt.

Överallt stod fina blommor och jag gjorde en mental anteckning att åka hit igen längre fram i vår/sommar när det blir dags att köpa pelargoner.

Vi åkte sedan vidare till Överjärva Gård. Där glömde jag att ta bilder, men det var verkligen en tidsresa att åka igenom det helt toppmoderna och nybyggda Järva för att sedan komma fram till stallet, gården och de härliga åkrarna. Överallt såg vi söndagsflanerare som strosade omkring. Här och var red något litet barn på en ponny och själva gick vi in på antikaffären och tog en titt. Jag blev kär i flera gamla skåp och tänkte på min svägerska Ninni och svåger Thomas som har flera såna fina skåp hemma hos sig. Det var dock inget skåp vi köpte med oss hem, utan två pinnstolar. De ska få bo i Vitsippan och göra den gamla vita pinnstolen från Norrlöt sällskap vid köksbordet. De röda IKEA-stolarna får ge vika för de här gamla skönheterna.

Efter stolsinköpet åkte vi vidare till Pampas Marina. Det visade sig att Per aldrig hade varit där förut. Det kändes jättekonstigt eftersom jag har varit där många många gånger. Jag jobbade ju i Karlberg i flera år och då gick jag ofta till Marinan för att äta lunch. Idag åt vi dock ingen lunch utan gick omkring i det sköna vädret (halvmolning men 12 grader varmt och solen som tittade fram då och då). Vi hittade en brygga där man sålde begagnade motorbåtar och det var ju en rolig promenad. Där låg faktiskt precis en sån båt som vi vill byta upp oss till. Den var dock såld… och ska jag vara ärlig tror jag Per vill ha en ny båt. Folk tar liksom inte hand om sina båtar som de borde, så begagnat är alltid repigt och “o-blankt”. 🙂

Väl hemma igen jobbade jag återigen en stund och sen plockade jag upp blommorna (ja, jag köpte mer än bara Dr Westerlund) och så blev det lite dammsugning medan Per gick iväg till gymet.

Nu sitter jag på balkongen på en filt och bloggar. På gården leker barnen och det känns verkligen att det är vår på gång!!