Påskafton på Blidö

Jag hade faktiskt ställt väckarklockan till i dag. Det ska man kanske inte göra när man är ledig, men jag var lite rädd att den sena kvällen skulle göra att jag sov för länge. I storstugan låg ju två enorma påskägg och väntade på att Sofie och Marcus skulle komma och öppna dem och det ville jag ju inte missa.

Efter en god frukost åkte jag ut och hämtade Marcus och Sofie vid bussen. En kopp kaffe senare så fick de sina fina ägg! Det var inte godis i dem. Det hade varit galet.

Vi gick sedan ut i det härliga vädret och andades lite syre.

Isen ligger blank på fjärden nu. All snö har smält bort och även om isen känns lite rutten och full av luft, så håller den ännu att gå på. Lite läskigt är det ju, men…

Vi har inte sett några skotrar på isen den här helgen. Det tror jag är en bra grej.

Marcus kunde dock inte låta bli att ge sig ut på den en sväng. Han hade kastat ut en stor sten för att se om isen gick sönder. När den inte gjorde det så gick han istället ut och hämtade tillbaks stenen. Städade, liksom 🙂

Lövlösa alar är riktigt vackert. Deras grenar är så snirkliga och vackra…

Håller ni med?

Vi satte oss en stund i trämöblerna som grannen Janne byggde i somras.

Där kunde jag ta ytterligare bilder på alen, fjärden och solen

…och Sofie!

Vi valde att ta den steniga strandvägen hemåt.

Vackert, vackert, vackert!

Det var halt och lite svårt att gå, men vi kämpade på!

Vi åt en riktigt god påsklunch och efter att ha diskat upp satte jag mig och njöt av de fina tulpanerna,.

Sofie njöt av solen på altanen

Medan Marcus, Per och jag gjorde detsamma vid bastun ihop med min syster och svåger.

Plötsligt fick vi reda på att vi hade besök uppe vid huset av årets upplaga av påskkärringar. Sofie bad dem komma tillbaks senare när jag var hemma.

Jag hade tur! De kom tillbaks när jag var hemma i huset igen. De sjöng en påsksång och önskade oss GLAD PÅSK. Jag önskade dem detsamma och gav dem godis. Jag blev lite känslosam när jag satte upp påskkortet de hade gett mig. Vi har nämligen tio påskkort av olika sorter som de här kärringarna har gett oss genom åren. Snart är nog den här traditionen över. Barnen börjar bli väldigt stora…..

På eftermiddagen gick vi över till Pappa och Kina. Där bjöd min syster och systerdotter på påsk-cup-cakes som de själva hade skapat.

De var riktigt söta! Både att titta på och att äta!

Efter den härliga påskfikan gick vi ut och tog en promenad i den före detta skogen.

Det var svårframkomligt med alla grenar och stubbar på marken, och med den lågt stående, starkt lysande solen, men vi klarade av det!

Just nu sitter jag i storstugan hemma i huset. Klockan är snart sju, Marcus och Per står i köket och pratar ihop sig om kvällsmiddagen, Sofie ligger och tar en tupplur i soffan och på tv’n håller Indiana Jones mig sällskap. Snacka om att ha det bra!

En kommentar till “Påskafton på Blidö”

  1. Ifall ni undrade:

    Sofies påskägg innehöll en handhållen steamer så att hon kan få sina blusar superfina.

    Marcus påskägg innehöll ett par vårblåa chinos så att han har några fler byxor att byta om med

Kommentarer inaktiverade.