Jullovet har börjat

Jag började mitt jullov idag. Jag gick upp klockan halv sju, vilket var lite otippat, men det var för att jag ville komma ut till skärgården så fort som möjligt och innan jag åkte skulle jag panta flaskor, slänga återvinning, packa massvis av saker i min lilla Mini Cooper och stanna till en stund i Norrtälje, så en tidig start var nödvändig.

Så fort jag kom ut till ön började jag med den inte så fotograferingsvänliga “julstädningen”. Det var inte stökigt, men det var dammigt så det var bara att sätta igång. Jag vill att det ska kännas riktigt juligt och härligt när Marcus, Sofie, Emma och Per kommer ut imorgon, så jag började städningen och julpyntandes i sovrummen. Det är viktigt att det är mysigt där man sover!

När jag inte orkade städa mer, och när solen nästan hade gått ner (så det var svårt att se dammet) så gick jag ner till vattnet och njöt. Det är därifrån ni har sett bilder. Det var helt ljuvligt att komma ner och få “smaka” på skärgården! Väl hemma i Vitsippan (vår hus) igen så satte jag igång med att göra julköttbullar. Det har jag och Per ALLTID gjort tillsammans. Så det kändes konstigt att göra dem själv, men jag lyckades bra och vi hade faktiskt kommit överens om att jag skulle göra dem, så han blir inte ledsen när han ser att de redan ligger färdiga i frysen och väntar. En gång om året gör vi de här köttbullarna och det har vi gjort ända sedan 1994 när Jan-Boris Möller gjorde dem på tv och vi blev helt sålda. De är fortfarande våra absoluta favoriter och de kokas. Sen när det är dags att sätta fram dem på julbordet så steker man dem i smör. MUMS!!