Oslo – tredje dagen

Det kom snö i Oslo. Ganska fort. Det märktes. Allt blev liksom lite jobbigare. Från frukostfönstret såg jag hur folk hastade förbi medan snön yrde kring dem.

Jag klädde på mig ordentligt och drog huvan över huvudet och började gå mot jobbet. Det blåste ordentligt och snön yrde i ögonen. Det syns inte så bra på bild, men det var faktiskt riktigt “vintrigt”

Hela dagen satt jag instängd i ett konferensrum med min nya kollega Henrik. Min kollega Johannes var också med under en del av förmiddagen och jag kämpade på med att vara pedagogisk och i att lära dem det jag var där för att lära dem. Det kändes som att jag gjorde ett bra jobb, men tiden får visa om de lärt sig något, eller inte 🙂

När jag skulle ta mig hemåt så snöade det inte så mycket längre. Jag gick längs med Aker älv och mötte de här söta små fåglarna. De verkade ha det bra trots kylan. Kan det vara så? De gick runt och satte sig här och var.

När jag närmade mig Flytoget började det snöa mer igen, men jag anade inte vad det skulle leda till…

Julgran inne vid Sentralstasjonen.

Där är planet som jag skulle åka hem med. Inte sååå snöigt.

Tyvärr drog snöandet igång ordentligt precis då. Vi boarde planet och sen satt vi i TVÅ TIMMAR och bara väntade. Det var varmt och jag svettades och där satt vi….. Det var kö till avisningen och det förstod man nästan, för vi såg inte ens ut genom planets fönster. Vi var helt insnöade. Så där satt jag….

Jag hann läsa klart en hel lyssnarbok medan vi väntade. De hade släckt belysningen och vi hade det lite mysigt, men jag längtade ändå hem. Till slut fick vi i alla fall komma in i “varmduschen” och fick lyfta. Vi landade i Sverige drygt två timmar senare än beräknat. Nu är jag hemma!!!