Inredning

Vi har ju hållit på med renovering ett bra tag nu. Det är därför roligt när det går över till inredningsfasen. Vårt vardagsrum är dock i både renovering- och inredningsfas på en gång. Det är nämligen så att vi tagit bort dörrblad, dörrpost och sånt ur två öppningar, men ännu inte fått dit det som ska ersätta dem. Det är lite krångel med att hitta exakt rätt dimensioner. Det har resulterat i att vi nu funderar på om en av dörröppningarna kanske faktiskt inte ska vara en öppning alls. Jag har alltså hängt upp ett lakan över den öppning som går ut mot hallen från vardagsrummet. Detta för att testa om det går att leva utan en öppning just där. Hur känns det från hallen? Hur känns det från vardagsrummet? Vi har hittills konstaterat att från vardagsrummet sett så funkar det hur bra som helst. Hallen blir dock mörkare eftersom vi inte får något dagsljus nu. Ska vi ha det så här så måste vi ha riktigt mycket och bra belysning där istället. Så vi får se.

Som ni ser på bilden ovanför så har vi fått hem vårt stora vita skåp som vi beställde för ett tag sedan. Vi har dock inte satt på skjutdörrarna som ska sitta på skåpet. Vi måste ju flytta på skåpet när vi antingen bygger vägg eller sätter foder på dörröppningen. Skåpet väger massvis eftersom det är solitt trä, så dörrarna får vara i sin förpackning så länge.

Som ni också ser på bilden ovanför så har vi återigen haft ett Harry Potter-maraton. Vi har under en veckas tid sett alla åtta filmer. De är ju sååå bra.


Här ovanför ser ni att vi också köpt en hörnsoffa. Den hittade vi som nyhet på Mio och vi blev helt förtjusta. Vi fick vänta länge på den, men nu är den alltså där. Den hundrafyrtioandra dagen i lägenheten kunde vi äntligen sitta i den och titta på tv. Sååå skönt!

Sen ser man ju också att vi inte satt fast taklampans sladd i taket ännu, men det kommer snart. Vi ska göra det i helgen. Vi är ju som sagt inte alls klara med det här rummet. Det är ju egentligen alldeles för tidigt att visa er bilder…

Slutligen ser ni att jag köpt en rolig, galen, färgglad patchwork-matta. Här på bilden har jag inte lyckats få den på plats, men just nu har jag faktiskt fått in den tio centimeter under soffan och fått dit vardagsrumsbordet också. Den är härlig tycker jag. Inte så mogen och försiktig som jag hade tänkt att den skulle vara, men kul.

Just nu är väggarna mycket kala. De är gråmålade och helt tomma. Jag funderar på om vi ska ha tavellister, tavlor eller något annat på väggarna. Jag vet inte helt säkert. I helgen ska vi gå ner till Mall om Scandinavia och gå runt lite i inredningsbutiker. Jag tänker att vi kanske kan få lite inspiration eller kanske till och med hitta någon tavla eller bordslampa. Man vet ju aldrig. Rätt vad det är har man tur.

2 reaktioner till “Inredning”

Kommentarer inaktiverade.