Påskeldning

Vi fick två tallar fällda för några veckor sen. Två jättetallar som vi visste skulle ta många veckor att få bort från tomten eftersom de var gigantiska. Att dra och elda upp dem skulle ta evigheter.

Vi hade funderat länge på att fälla dem och kommit fram till att de måste bort. Både av säkerhetsskäl och pga att de skuggade altanen. Även om det också var lite sorgligt så kändes det rätt.

Så här såg den ena ut:

Vi hade bara betalt för fällning och var helt förberedda på att jobba med dem hela påskhelgen och sen helgen efter det och helgen efter det….
MEN

När vi kom ut till ön i torsdags så var tallarna helt borta. De enda bevisen på att de stått där förut var stubbarna och några enorma stockar på pappas vedbacke.

Pappa hade alltså jobbat och slitit som en tok och fixat allt åt oss. Oj oj oj. Det måste tagit mycket tid och energi.


(Kina hade räknat årsringar och den ena tallen var ca 120 år gammal)

Pappa vet hur jag funkar och hade tagit lite bilder på när de togs ner.
Jag vet inte hur jag någonsin kan tacka pappa nog för allt hans slit… tänk att allt det där är borta!

Vi kunde istället ägna dagen åt att räfsa gräsmattan och elda upp alla kottar från tallarna, löv och barr. Marcus, Sofie och Emma hjälpte till och nu är tomten helt redo för sommaren. Efter bara en dag!Vi pausade för en gemensam fika


Och för fina påskkärringar som kom och sjöng för oss!


Sen höll Per och Marcus eldvakt.


Jag är inte van med så här mycket kroppsarbete och gissar jag kommer sova gott i natt. Å då har jag alltså inte tagit bort tallar. Bara räfsat…

Tack pappa!!