Nu har jag badat igen…

Hörselgångsinflammation, extern otit
Vissa människor drabbas oftare än andra av hörselgångsinflammation. Vad det beror på vet vi inte säkert men ofta är vatten, värme och fuktig miljö bidragande orsaker. Kvinnor drabbas oftare än män på grund av att de har trängre hörselgångar. Vet du med dig att du har känsliga öron och lätt drabbas av hörselgångsinflammation kan du:

 • Undvika onödig kontakt med vatten
 • Om du måste ha kontakt med vatten eller om du vistas i varmt och/eller fuktigt klimat använd öronproppar eller fetvadd vid bad.
 • Torka örat efter dusch och bad.
 • Låt bli att peta i öronen.
 • Försäkra dig om att du inte har vaxproppar, vattnet kan i så fall fastna bakom vaxproppen och orsaka hörselgångsinflammation (använd öronvaxlösande medel, rengör öronen hos läkare).

De första symptomen på hörselgångsinflammation är ofta klåda och irritation i öronen. Redan då bör du: Avhålla dig från bad och andra vattenaktiviteter och undvika tvål och schampo.

Har du rejält ont, långa eller återkommande besvär är det klokt att kontakta en läkare.

Hörselgångsinflammation utvecklas lätt vid solsemester utomlands p.g.a. mycket bad och en varm fuktig miljö. 


Bra start på sommarbadandet…..inte!

Så OM (klart jag kommer) jag badar, så ska jag ha fetvadd i öronen? Snyggt! Å jag ska sluta tvätta mig med tvål och inte tvätta håret med schampo? Jag lär vara riktigt vacker i sommar 🙂

3 reaktioner till “Nu har jag badat igen…”

  1. Tredje gången nu…

   Fick det på Mallis och har “stått ut” men nu orkade jag inte längre och fick medicin. Det trista är att inte få doppa huvudet när jag badar. Jag gillar liksom vatten….

   1. Fy vad trist! Hoppas medicinen hjälper snabbt så du slipper besvären! Du får köpa en cool badmössa så kan du doppa huvudet ändå;-) kram

Kommentarer inaktiverade.