Min systerdotters kille tävlar i SM i Cosplay imorgon!

Det är inte många som känner till Cosplay, men i vår släkt är detta ett stort samtalsämne just nu. Detta då min systerdotters kille, Elias, tävlar i SM i just Cosplay imorgon. Min systerdotter, Hanna, kommer också vara med på scenen, men bara som “bakgrund” till Elias. Allt de har på sig har Elias alltså gjort själv. Otroligt kul!

Här ovanför ser ni en video från SVTs hemsida och nedan är texten som går att läsa på samma sida.

HEJA ELIAS!! 

Finalen i Cosplay-SM från Linköping direktsänds i SVT Play och SVT 24 från NärCon Vinter. Det är andra gången finalen TV-sänds, i februari 2015 arrangerade NärCon de svenska mästerskapen i Cosplay och det blev världens första Cosplay-tävling att tv-sändas i sin helhet.

Cosplay kommer ursprungligen från uttrycket “costume play” och går ut på att med hjälp av fantasifulla dräkter efterlikna karaktärer från serier, filmer eller spel. Utstyrslarna är oftast helt handgjorda och många av entusiasterna har lagt ner hundratals timmar på sin cosplay.

De tävlande bedöms utifrån hantverksskicklighet samt förmåga att gestalta sin karaktär på scen. De 10 finalisterna har kvalat in genom andra tävlingar eller blivit nominerade av en kommitté.

Finalen i Cosplay-SM direktänds den 13 februari klockan 21:00 i SVT Play och SVT 24.

Uppsnacket i SVT Play startar 20:30.