24 år sedan i Lillberga…

Idag skulle vi inte göra någonting alls. Det var vår plan. Det är så ljuvligt när man känner att det är helt okej att inte göra någon nytta alls.

Mitt huvud slappnar då av och andningen går hela vägen ner i magen. Sen börjar jag bli sugen på att göra något och då gör jag det för att jag VILL, inte för att jag BORDE. Det är oceaner av skillnad på de två lägena.

Därför har jag idag hängt upp mörkläggningsrullgardiner i båda barnens rum här ute i Vitsippan. Per var tyvärr tvungen att hjälpa till då jag inte fattade instruktionen själv. Klart irriterande :), men jag var väldigt glad att de kom upp. Det har varit väldigt ljust i de två sovrummen på sommaren. Vanliga gardiner hjälper inte mot solsken när man vill sova.

Jag har också klippt gräsmattan. Inte allt på en gång, men i två omgångar har det mesta blivit klippt och det ser fint ut här hemma.

Dessutom har jag varit hemma hos Kina och frågat om jag fick palla lite rabarber i hennes land. Det fick jag! Jag fick till och med hjälp att plocka dem 🙂 Så jag kokade fem flaskor med rabarber- och jordgubbssaft. (Per ville gärna ha jordgubbar i saften så han drog iväg till affären och köpte de röda bären).

1-150719 003 1-150719 008 1-150719 012 1-150719 014 1-150719 020

På tal om Per så har han inte direkt legat på latsidan heller. Han har ju hängt rullgardiner med mig och handlat mat. Han har dessutom varit ute och sprungit hur långt som helst (14 km) och så har han lagat en underbart god Lyonnaisesallad med förlorade ägg åt oss båda till lunch. Dessutom har han marinerat lamm som vi ska ha till kvällsmat och dammsugit hela huset.

Det är en speciell dag idag, så vi ska faktiskt ta och smälla av en champagneflaska nu. Det är nämligen exakt tjugofyra (24!) år sedan Per och jag förlovade oss i hans föräldrars lilla gästhus vid deras landställe. Man ska nog inte fira förlovningsdagar, när man är gift. Då är det nog bröllopsdagen som firas, men vi gör lite som vi vill! 🙂

3 reaktioner till “24 år sedan i Lillberga…”

  1. Grattis till er! Alla tillfällen att fira är BRA tillfällen! KRAM!

  2. Man ska fira allt som går att firas! Varför inte liksom…. Vi firar förlovningsdag, bröllopsdag och, håll i dig nu, dagen vi träffades. Blir liksom lite roligare då en kall mörk novemberkväll. Grattis i efterskott!!

Kommentarer inaktiverade.