Uppsamlare och spridare i ett!

Alldeles nyss brummade det ute på gatan. Jag tittade ut och blev glad. Det var vårstädarna som åkte och samlade in vinterns grus. Jisses vilken glädjespridare! Nu känns våren lovande och lite mer säker!7 reaktioner till “Uppsamlare och spridare i ett!”

  1. På gatorna här i vårt område är det vi själva som sopar bort gruset… någon börjar och sedan får resten dåligt samvete tills alla tar fram sina sopkvastar och sopar undan vintergruset, går rätt snabbt ändå varje år.

      1. Nix, kanske blir i helgen, vi får se. Egentligen planeras det varje år att grussopningen ska ske på områdets städdag. Men hittills har det varje år varit så att gruset redan är bortsopat när städdagen kommer, för man ids inte vänta tills dess. Alla vill ha vår så snart som möjligt!

        1. Här hos oss tar det lite tid innan alla småvägar är sopade, men de stora vägarna och cykelvägen från Drottningholm till Skå är sopad, de sopas alltid tidigt. Och det vet varenda cyklist i hela Stockholmsområdet så nu har säsongen av “cyklister utvägen för mig i bilen” börjat… Mutter, mutter.

  2. Anna – ja jag känner igen det där… Vår förening betalar ju för att få bort gruset, men jag hade redan sopat utanför köket. Vårkänslan kommer snabbare då 🙂 Dessutom fick jag bort gruset ur gräsmattan (efter snöskottning/plogning). Sånt bryr sig inte gatsoparna om.

  3. Susanna – det är faktiskt galet hur många cyklister man alltid möter på väg ut till er…

Kommentarer inaktiverade.