VÄDER

“Blåsigt och kallt” summerar skärgården idag ganska bra.

Per och jag klädde på oss som inför en polarexpedition. Sen tog Per kaffetermosen och jag kameran och så gick vi ner till havet. Man kan ju inte låta bli!

140125 004
Här kan man se att det ligger en start till is inne vid stranden.

140125 005
Det blåste ganska mycket och när vågorna slog emot issörjan där isen möter vattnet skapades ett kallt frasande ljud som trollband mig.

140125 007
Långt borta i horisonten såg man några små svaga solstrålar strila genom molnen.

140125 014
Per med kaffetermoskassen på axeln.

140125 022
Jag tycker det här är vackert. Isiga stenar och begynnande is…

140125 038
Långgrund strand med bråkigt istäcke – vackert!

140125 046
Vid båthamnen ligger ju vattnet mer stilla, så där hade isen lagt sig och självklart var Per tvungen att ta sig ut på den för att se om den höll. Vad hade han gjort om den inte hållit?

140125 067
Här la jag mig på stranden i snön för att ta bilden. Jag njöt verkligen av att se hur naturen skapar konstverk när vattnet frusit till is på stenarna.

140125 079
Den här bilden skulle jag kunna göra en tavla av. Älskar den.

140125 095
Vid bastun bjöd Per på kaffe ur sin nyinköpta termos av ursprungsmärket Thermos. Värmde gott!

6 reaktioner till “VÄDER”

 1. Hej!!

  Kul att du tittade in här!

  Du kanske vill skriva nåt?? Det vore kul att se vem du är och vad du tycker om en molnig dag. Skriv en kommentar vet jag 🙂

  Mia

 2. Jag tror jag vet vad han hade gjort ifall isen inte höll…
  Han hade blivit blöt och kall, han hade nog skrikit till och svurit. Om det blivit ett stort hål så hade han nog halkat i och då försökt komma upp. Han hade nog då blivit lite arg på sig själv och att han inte gjort som Susanna säger: “gå aldrig ut på isen utan rätt utrustning.” Om det blivit ett litet hål hade han förflyttat sig in mot strand eller mot bryggan.

  Fina gråa bilder!

  1. Daniel hade också gått ut på isen där är jag helt övertygad om. Våra män måste liksom testa gränserna lite grann och live on the edge 😉
   Det hade inte spelat nån roll alls att jag påmint om faran och bristen på utrustning, Daniel hade gått ut ändå.

    1. Eller så kanske de bara tänker att de ska testa isen, och glömmer att tänka på att den kanske inte håller. Får mig att tänka på en gång då jag skulle ställa ifrån mig någonting på en spisplatta och tänkte så långt som att “kanske plattan är på, bäst att kolla”, så jag kollade genom att lägga handflatan på spisplattan. Och gissa vad? Den var på…

Kommentarer inaktiverade.