Gardiner

Jag är ingen stor anhängare av gardiner. Jag har nästan inga alls i huset. När jag stannar upp och tänker efter så har jag faktiskt bara gardiner i vardagsrummet på varje sida av de fyra altandörrarna samt någon form av vitt flor på badrumsfönstret på övervåningen. Den senare har dock en funktion – den ska låta oss gå på toa utan att alla utanför i skogen ser oss 🙂

Det är alltså många rum i huset som har fönstrena helt rena från “ljusblockerare” som gardiner faktiskt är. Det konstiga är dock att de få gardiner jag har, de byter jag ut till första advent och så får de hänga där över hela julen. Man skulle ju tro att det inte spelar någon som helst roll för mig med julgardiner eftersom jag inte gillar gardiner i det stora hela, men jag gillar att på ett enkelt sätt få in julen i huset.

Det är inte helt kul att ligga hemma sjuk dag efter dag, så idag bad jag Marcus att byta gardinerna till de juligare. Vips! Advent har kommit till vårt hus! (Oj, vad lång Marcus är…han behövde minsann inte ställa sig på någon stol för att nå, som somliga andra får göra….)