Så kallt så att luften fryser?

Idag har vi hunnit med galet mycket och klockan är ändå bara fyra på eftermiddagen när jag skriver det här! Jag har städat och tvättat massvis med tvätt. Per har strukit en veckas ranson av skjortor och packat resväskan som ska med till Japan. (Han drar iväg imorgon igen. Det känns som om han är borta väldigt ofta nu förtiden…. ) Vi har även hunnit handla lite mat, shoppat lite kläder, tippat på lotto (187 miljoner är drömvinsten uppe i den här helgen!) , ätit sushi till lunch med Marcus och så hann jag såklart fotografera lite också.

I kväll får vi besök av Martina och Göran så jag tänkte att det var lika bra att blogga nu innan de kommer och idag gäller det en fråga som känns lite dum, men som jag faktiskt ärligt undrar över:

KAN DET VARA SÅ KALLT UTOMHUS ATT LUFTEN FRYSER OCH BILDAR KRISTALLER?

Idag har det varit totalt iskallt utomhus (började på – 20 och är nu nere på -14) och utanför våra fönster har luften glittrat som värsta nyårspyntet! Per och jag har försökt fånga detta fenomen på bild, men tyvärr lyckades ingen av oss. Det var dock som om änglarna stod på sina moln och strödde ut jättefint silverglitter, men det kändes inte mot huden. När man tittade på något som stod nära så såg det helt klart ut i luften, men om man på något som var längre bort så var himlen helt “suddig”. Hmm…jag undrar vad det var, för det snöade inte! Skumt…men SÅ VACKERT!!! Det höll på i flera timmar och jag är såååå tacksam att ha fått sett detta!

Här kommer några andra bilder som visar andra saker än glitter!

Puss och Kram på er!


Det här är vad vi såg genom köksfönstret idag.


Här ser man hur nära det är mellan skogen och våra hus.


På andra sidan huset går den lilla gatan.


Glitter av en annan sort.


Marcus och Per uppe vid Edsviks konsthall. Här ser ni hur suddigt det blir på håll.


Soligt Sollentuna på båda sidorna av Edsviken – trots suddglitter

Här käkade vi lunch – Sollentuna Centrum