Här är mitt 2012

Jag insåg att jag om och om igen satt och tänkte på den årskrönika för 2011 som jag skrev så här dags förra året. Jag satt och funderade på hur en sån krönika för år 2012 skulle se ut. Jag har ju så dåligt minne så jag gick därför tillbaks och tittade på de 632 inlägg jag skrivit under året och satte ihop den här krönikan.

Mycket nöje (om inte för er, så i alla fall för mig)!

HÄR ÄR MITT TJUGOHUNDRATOLV!

Januari

Det här var månaden då jag började på mitt nya jobb där jag ansvarar för budgetsystemet. Jag hade stora problem att hinna lära mig allt jag skulle behöva lära mig innan hon som redan kunde allt skulle gå hem på mammaledighet. Trots stort huvud så var det svårt att få in all kunskap på så otroligt kort tid som jag fick på mig. Detta var en slitig månad! Det var dock också månaden då jag njöt av väldigt många ljudböcker. Det visade sig sedan bli en skön vana för hela året. Jag lyssnade faktiskt så mycket så att Storytel t.o.m. gick in och kommenterade mitt läsande här på bloggen. Det var också månaden då skärgården (som vanligt) var mycket vacker, då jag opererade bort en underlig plopp på benet, lagade en tand och fyllde år. Det var också här någonstans som jag började vara konstant förkyld och då jag åt rå blomkål till middag eftersom Per inte var hemma och kunde laga något godare åt mig…

Februari

Det här året var det skottår i februari och vi fick en extra dag. Jag hann med att göra följande: Hade redan läst 15 ljudböcker bara från i julas, jobbade vidare med databaser, kuber, adminlänkar, makron och annat smått och gott och fick kämpa hårt för att klara min arbetsdag, insåg att såret efter operationen på benet inte läkte, men var glad för att det i alla fall inte var cancer som de hittat när de undersökt pluppen, irriterade mig på barnen som inte riktigt skötte sig som jag ville och hade t.ex. en riktigt jobbig fajt om hur element och dess termostat funkar, firade min svågers 40-årsdag och gick igång på alla cylindrar över Marabous chokladkaka “Black”, snörvlade och snorade samt fick ringa rörmokaren då toaletten på landet frös sönder i dunderkylan som dragit in över landet, fick min guddotters första egna självporträttfoto skickat till mig och hade kommit till nummer 100 i regplåtsjakten.

Mars

Firade min sons 20-årsdag. Njöt av vinet Appassimento Tommasi, snöt mig en hel del, sörjde bryggan som hade dött av vinterisens arga framfart, bytte handtag på badrumsdörrarna på landet, promenerade nästan varje dag i hopp om att må bättre, jagade och fotograferade årets första huggorm och blev jätteglad att jag lyckades (eftersom de oftast ringlar iväg så fort man ser dem), halkade runt på isen i Sollentuna med Marcus, tyckte faktiskt (trots att jag är svensk och är uppfostrad med Jantelagen) att jag har riktigt snygga ögon och blev underhållen av min chef som ofta sjöng en truddelutt på dagarna.

April

Jag bytte webhotell för bloggen och höll på att kissa på mig av rädsla för att förlora alla mina gamla inlägg. Allt gick dock bra förutom att massvis av gamla inlägg inte längre har några bilder. (Vill man se dem får man gå in på min gamla blogg där de ursprungligen skapades. Minns ni adressen?)  Åkte till Budapest med min familj och fascinerades över stadens vackra byggnader. Lekte en hel del med fotoappar på min iPhone. Fortsatte gå dagliga promenader med min man. Kämpade med förkylning och jobbuppgifter i en salig röra. Njöt av fåglar, vårblommor och grannar som bjöd på våfflor på ön. Skrattade och ömsom rös av fasa när jag såg hur grannföretaget hade brandövning på gården. De var inte duktiga! Spenderade många timmar hos min lillasyster som fick första kullen kattungar. (Eller åtminstone fick hennes katt ungar.) La i båten “Bubbel” i plurret! Hittade ytterligare huggormar och fick se Emma ha mösspåtagning och dessutom se henne ta av sig tandställningen efter flera år med den på.

Maj

Delade mig mellan total glädje över våren (vackert så det förslår) och total irritation över densamma (björkpollenallergin slog till med full kraft.) Tog fram utemöblerna och bestämde mig till slut för att njuta av vårens goda sidor i dessa möbler. Planerade och höll i min bästa väns möhippa. Vägrade kalla mina morgonpromenader för “powerwalks”. Firade 19-årig brölllopsdag med min make. Fick för all framtid (av misstag) en titanborr inplanterad i min tand. Fick nytta av att jag alltid har minst en kamera på mig eftersom allt är så vackert i maj. Speglade mig i brorsans Harley Davidson. Spelade både Quizla och Wordfeud så det stod härliga till! Å så fascinerades jag över hur höga skor man faktiskt kan gå i. Inte jag, men min dotter.

Juni

Var brudtärna på min bästa väns coola bröllop i värmland och hade en riktigt bra helg i Säffle. Spelade boule hemma hos min pappa. Fiskade, lekte med båten och hade det trevligt tillsammans med Emma och hennes pojkvän på Blidö. Firade midsommar som sig bör på ön och firade midsommardagen med min bror och svägerska på Blidö Värdshus. Snörvlade och snorade och insåg att jag slutat med träningen helt och hållet eftersom jag alltid var sjuk. Åkte massor av båt. Njöt av jasminbuskens härliga doft. Gick på semester redan i slutet av juni istället för det traditionsenliga juli. Köpte en ny handväska och plockade kilovis med mördarsniglar i trädgården. Såg yngsta barnet ta studenten!

Juli

Det här månaden hade jag semester och spenderades mestadels på ön. Jag var tyvärr mest sjuk och var t.o.m. sängliggande en vecka när ryggen totalhavererade, men jag hann även med att träffa nära och kära, överraskas av minkar på öde öar, äta god mat på skärgårdskrogar, njuta av allt vackert i skärgården och fotografera detsamma, fira massvis med barns födelsedagar, träffa svärfar och hans enäggstvilling, krama och uppskatta min man som tog hand om mig, och att känna lite skönt inre lugn. Fast ärligt talat var jag rätt ledsen att så mycket av min semester gick åt till att vara sjuk.

Augusti

Klippte mig hos min gamla frisör och undrade hur jag någonsin kunde försökt mig på ett byte av frisör bara pga. att hon jobbar långt bort, målade om en antik pinnstol, spelade massvis med Wordfeud med Carina, fascinerades av sälarna i havet, tog morgondopp och njöt av skärgården och båten (så fort vi var lediga alltså), höll i mysig kräftskiva, staplade ved och bläddrade igenom IKEA-katalogen, klippte gräs, snorade, träffade min kajakpaddlande kusin långt ut i skärgården och kom äntligen till Sandhamn som jag hört så mycket om (överskattat) och njöt, njöt, njöt av skärgården, funderade faktiskt på att flytta tillbaks ut till ön för gott.

September

Tittade faktiskt på “Bonde söker fru” nästan varje gång det visades (tyckte om kamelbonden), var mest bara extremt förkyld förkyld förkyld och skitsur på det, blev helt klar med lagning av tanden som i början av året fick en titanborr i sig, fick blommor från en kund som visade uppskattning för mitt jobb. Träffade Maja och Alexander oftare än förut och avslutade månaden med att ta upp båten ur plurret.

Oktober

Såg Emma åka till det stora landet “over there” och saknade henne under hela tiden hon var och hälsade på sin hockeyspelande pojkvän Fredrik, oroade mig såklart en hel del när orkanen Sandy fick för sig att härja runt i USA precis under den tiden hon var där, såg syrrans katt få andra kullen ungar för året, gladdes åt att Per (som vanligt) bytte till vinterdäck precis en dag innan det började toksnöa, satt varje vecka fastnaglad framför tv-programmet “Kockarnas kamp”, städade mitt skafferi extremt noga eftersom Laila Bagge Wahlgren fått baggar i sitt, köpte nya köksmöbler i ek, var på Färingsö på kalas, propagerade för användandet av reflexer, hittade och köpte ytterligare en pinnstol, smittade av mig på sonen vad det gäller kameraintresse och såg honom köpa en GoPro inför sina slalomturer och firade min mammas 70-årsdag med en middag tillsammans med alla hennes barn och barnbarn.

November

Den här månaden firade jag min bonusmors 70-årsdag genom att tillsammans med alla hennes barn (mina syskon) bjuda henne och Pappa på en kryssning. Så många syskon som möjligt åkte sedan med och festade. Vi var på tippen och slängde så mycket saker att vi förvånades. Jag bakade kakor som blev misslyckade, men försökte igen och igen. Fick besök från västkusten av Pers bror med familj och åt goda skaldjur som de haft med sig. Min nässköljare, som varit min ständiga följeslagare under året, gick sönder och jag fick panik. Kina (min bonusmor) fixade dock detta genom att ge mig en av sina. Puh! Bokade en resa till New York där Per och jag ska fira vår 20-åriga bröllopsdag. Köpte en nagellack som var så snyggt så jag nästan svimmade! Åt julbord på IKEA med barnen. Gav upp och bokade tid hos läkaren för min förkylning och insåg att det inte var en förkylning utan bakterier jag gått med under hela året. Fick grymt tung antibiotika och blev sjukt mycket piggare!
 

December

Var på mammografin och hoppades efter den att “platta och långa” är årets mode. Var gräsänka för sista gången för året när Per var i USA. Plockade upp grannens kattskit – antagligen inte för sista gången. Skottade en hel del snö. Uppmärksammade det unika datumet 121212. Bakade otaliga limpor från recept från Fejans skärgårdskrog. Tog tre veckors semester runt jul. Såg helvetet frysa till när oväntade människor skaffade iPhones och gick med i sociala medier och firade av det gamla året nere på västkusten hos Pers bror och hans familj.

Nu är året slut och förutom förkylningen, som tyvärr varit en stor del av mitt år, så är jag glad och tacksam för allt jag fick vara med om och att det inte var värre än en förkylning. Nu ser jag fram emot nästa år som jag hoppas ska bli hur bra som helst!

GOD FORTSÄTTNING!