NYTTA & NÖJE

Idag har jag plockat kattskit på tomten.

Den här storyn går på repeat, men det gör ju även en del av de allra bästa tv-serierna så det kan inte vara helt fel att upprepa saker antar jag. Man får ju tänka positivt. Jag har också, enligt tips från min kollega Maria, hällt ut ett kilo kaffesump över marken där katterna är som mest aktiva. Nu hoppas vi att det funkar att hålla dem borta några dagar i alla fall. Sen blir det dags för ytterligare ett kilo…

Grus utan skit, med kaffedoft.

När jag ändå var utomhus så grävde jag fram vår Lagerhägg. Den står i norrläge och ser i princip aldrig solen. Det är också därför som snön ligger kvar över den så himla länge på våren. Nu när jag såg att de grenar som var över snön hade fått knoppar, så tycke jag så himla synd om den så jag hackade, grävde och krattade. Och vips! Nu är den framme i ljuset. Den är dock lite platt. Det blir väl så när man trycks ner mot marken i flera månader…

Det fick mig att tänka på att blommorna inomhus nog också led. Inte av snö, men av jordbrist. Jag planterade därför om dem och nu står de i ny svart härlig jord. Det ska göras i februari om jag minns rätt, men de överlever säkert det faktum att det har gått ett gäng dagar in i mars innan jag tog tag i det.

Jag fortsatte göra nytta när jag ändå hade farten uppe, men till slut gick jag upp på övervåningen för att se vad Per höll på med. Det visade sig att han tömt min klädkammare….
…och öst ut alla kläder på min säng!

 Han hade dock inte gjort det av elakhet utan han tog tag i det där projektet som vi påbörjade för några veckor sen, men inte haft ork att slutföra: Vägg-TVinstallation! Tydligen är sladdar inte snyggt och Per tänkte gömma undan dem in i väggen. Det lät som ett jobbigt projekt, men det skulle nog bli riktigt bra.

 Jag ville också göra något “riktigt bra”, så jag gick ut och städade grillen. Det är en sån där grej som man ska göra på hösten när man ställer in grillen för året. Problemet är bara att vi aldrig ställer in grillen för året. “Det är ju alltid läge att grilla”, som Per brukar säga. Nu städades den i alla fall och då blev det såklart grilllunch. Per var glad som ett barn!!

Han gillar att grilla. Det funkar fint eftersom resten av familjen älskar att äta hans grillade mat!

Efter maten gick Per in i tv-installationsläge igen och jag gick ut och gick. Det var ju så vansinnigt soligt och varmt, så jag kunde inte låt bli. Jag gick ner till Edsviken och satt en stund på badberget och njöt.

Snacka om spegelblank is.

Som somliga tokar fortfarande åker skridskor på…

Jag höll mig på land, men njöt verkligen av isen.

På håll!

Efter en stund på badberget gick jag norrut mot Edsbacka Slott.

Bredvid slottet ligger denna laduliknande byggnad som jag av någon anledning alltid bara har gått förbi.

Det visade sig att MC Collection är ett supercoolt motorcykelmuseum.
Hit MÅSTE jag ta min svåger Thomas!!

På vägen hem hittade jag ett vårtecken och jag talar inte om fräknarna på min näsa 🙂

Lite småkall om händerna (inga vantar pga. kameran) kom jag hem till en färdiginstallerad tv. Titta – INGA sladdar!

Den här härliga dagen som fyllts av både nytta och nöje har verkligen varit superhärlig. Väderleksrapporten skvallrar om att hela veckan ska bli lika härlig! MYS!

 

5 reaktioner till “NYTTA & NÖJE”

  1. Vi har ju också problem med katter. Fick ett tips igår, att hälla ut apelsinskal på marken (eller någon annan citrusfrukt). Om du får slut på kaffesump så vet du vad du ska testa. Jag ska i alla fall prova!

    1. Tala gärna om hur det funkar. Kaffesumpen funkar. Vi har provat ett tag. Enda problemet är att man måste hälla på nytt typ var fjärde dag. Tur att folk dricker mjt kaffe på Pers jobb…

  2. Ett katt-tips är tydligen eukalyptus… försök hitta någon eukalyptus spray eller så…Det är tydligen riktigt farligt för katter med eukalyptus (de kan tydligen dö om de får det i sig) vilket gör att dem undviker det…

Kommentarer inaktiverade.