Vart skulle ni åkt?

Per och jag funderar på att åka iväg någonstans över en långhelg. Vi funderar på att åka någon gång i april. Tanken har slagit oss att åka till Barcelona, men vi är lite osäkra. Vi vill inte spendera alltför många timmar på ett plan så orter som t.ex. New York är alltså inte på tapeten. Det är för mycket tid på resande fot för en långhelg känner jag. Vi var i London för inte alltför länge sedan, så det har vi också tagit bort från listan.

Har ni några förslag? Om ni har det – varför tycker ni att den orten vore bra?

8 reaktioner till “Vart skulle ni åkt?”

 1. Barca är en av mina drömresemål! Stad och strand på samma gång, god mat, härligt språk, massa roliga grejer att se….och så är det säkert billigt nu när Spanien är i kris. Annars kan jag varmt rekommendera Edinburgh med en utflykt till whiskyfabriken i Glenkinchie!

 2. Barcelona eller Istanbul!! Barcelona; Picassomuseet, strand o stad, otroligt häftig arkitektur, främst i Parc Guel (tror jag det heter), maten, cava, strandpromenad! LAS Ramblas! Eller Istanbul för maten (snäppet bättre än spanskt) massor av moskéer som är kanonfina. Gammalt möter Nytt på ett storslaget sätt. Ett annat ställe om ni kan tänka bort “storstad” är Reykjavik, som maken sa när vi gick i den gamla delen av stan, det ser ju ut som Norrtälje!! Urmysig stad, och utflykterna liknar inget annat! Kolla in mitt lilla Islandsalbum på FB.

 3. Måste fortsätta på Island…. Utflykt till blå lagunen är helt makalös, bada i varma källor. Se geisrar, det är nog det häftigaste jag sett, verkligen naturen som bestämmer!! Vattenfall och en helt fantastisk natur. Måste dock planeras lite, för det är så mycket man vill se på så få dagar. Att se landskapet ftån hästryggen fick vi skippa, men det är ju en anledningen till att återvända!!

 4. Prag är fint, Paris ska väl vara en stad man kanske borde besöka innan man dör men jag har ju en stor plats i hjärtat för Dublin 🙂

 5. Here’s my cup of tea..
  Barcelona är ett mycket bra val. Här finns ju det mesta. Värmen, kulturen, en strand mitt i en storstad, god mat och sen får man inte glömma att världens just nu bästa fotbollslag (efter AIK) huserar här.
  Om jag får rekommendera ett hotell i Barcelona så blir det detta:
  http://www.condesdebarcelona.com/
  Ligger mitt på den lyxiga shoppinggatan där bl a Gucci, Hugo Boss och Hermés huserar. Det är 5-10 minuter till Ramblan (Las Ramblas) och ligger mitt emot ett av Gaudis alla kreationer. På hotellet finns en restaurang som har två stjärnor i Guide Michelin.

  Prag, vacker stad med ok kultur och mat. Gillar man öl är Prag ett måste. Sämre med tjockvin dock.

  Budapest, påminner väldigt mycket om Prag till utseendet. Underskattad stad som är väldigt billig och har härliga badhus som man måste besöka.

  Paris, ja vad kan man säga. Louvren, Eiffeltornet och Sacre Coeurs hemstad. Mycket bra mat och champagne samt tjockvin är det ingen brist på 🙂 Personligen tycker jag dock att staden är lite överskattad men kanske behöver åka dit igen och bara strosa.

  Amsterdam, jag älskar ju stan men har ju mina rötter där. Man åker inte dit för maten. Däremot är kulturen fantastisk. Rijksmuseum och van Gogh muséet är ett måste eller varför inte bara strosa längs kanalerna med en glass i handen. Heinekens bryggeri är häftigt med.

  Rom, en riktig pärla. Den italienska maten, det italienska vinet, all historia, Armani, D&G. Se filmen ‘Eat, pray,love’ med Julia Roberts (om ni inte gjort det) så kommer ni få en härlig uppfattning om staden.

  Wien, en liten outsider. Opera och klassiska konserter ligger de i framkant med. Vacker stad med fin arkitektur och riktigt bra caféer. Restaurang Figlmüller är ett måste om man gillar schnitzel.

  Gillade de andras förslag med. Dublin, Edinburgh, Istanbul och Reykjavik verkar vara riktigt coola städer. Jag har inte varit där men skulle gärna åka till samtliga städer.

  Enjoy!

  //Roggi

 6. Tack så väldigt mycket för alla era tips!! De är jättemycket värda. Jag ska verkligen undersöka dem alla. Tack!!

 7. Måste tyvärr säga att jag inte var så impad av Prag. Trist mat och inte så mycket sevärdheter som intresserade mig (har man sett en kyrka har man sett alla typ…) dock var vi på en FANTASTISK argentisk resturang när vi var där men den var kanske inte så Tjeckisk…

Kommentarer inaktiverade.