Blidö – Äntligen!

Andas, sova, vila och njuta.

Det är vad jag ska göra i helgen.

Inget annat.

Per och jag åkte ut till skärgården vid lunch. Vi möttes av en grå himmel och ett grått hav. Det spelade faktiskt ingen roll. Lukten och känslan var där ändå. På andra färjan klev jag ut ur bilen och drog in skärgårdsluften i lungorna. ÄNTLIGEN! Jag behöver den här helgen.

När jag stod där och andades så insåg jag att bilen är riktigt eländigt skitig. Vit bil. Osmart. Fast jag blev glad ändå av att se den. Den stod ju på Blidöfärjan. Det är alltid bra!

Väl framme vid Vitsippan blev Per glad han också. Han fick ju nämligen prova snöslungan för allra första gången. Den verkade fungera fint. På ett litet kick hade han fått fram en stig mellan bilen och husdörren och från huset till vedboden. Snölagret var inte så djupt, men när han ändå var igång drog han av snön från parkeringen också. Snöslungan fick godkänt.

För att inte missa dagsljuset så gick vi ner till havet innan vi gick in i huset. Även här var det grått som var färgen för dagen. Det som dock tog vår uppmärksamhet var att vattennivån blivit väldigt mycket lägre sen sist. Den är fortfarande högre än normalt, men nu är bryggan högre än vattnet 🙂

Ytterdelen på bryggan ser verkligen ut att lida där i vågskvalpet. Hujedamej. Den ska lagas “när isen lägger sig”. Jag undrar om den gör det i år?

Tröttmössemia.

Min käre make.

Nu sitter vi inne i huset och myser framför tv’n. Vi har fått oss varsitt glas vin och brasan sprakar.

Snart blir det fisksoppa och senare blir det champagne. Det är vi värda!

Trevlig fredag!

2 reaktioner till “Blidö – Äntligen!”

Kommentarer inaktiverade.