Gratis är gott

OKQ8 öppnar en stor evighetsmack (vad det nu är…) här i Sollentuna. Den här helgen har de därför massa jippon för sig. De bjuder t.ex. på spolarvätskan, oljan och biltvättarna. Eftersom Woody varit skitig alltför länge så tänkte jag att “Jaja, det är lite gamigt att åka dit bara för att det är gratis”, men sen tänkte jag “Äh, Gratis är gott!”

Vi åkte alltså till macken och tankade så att de fick lite av våra pengar ändå… Vi fick spolarvätskan och oljan kollad och påfylld och sen åkte vi mot det RENASTE biltvättsprogrammet. Så stod det på kvittot i alla fall. ETT öre fick jag betala. Det är gratis!!

Per satte sig vid ratten och jag satte mig i passagerarsätet. Jag får inte köra in bilar i biltvättar nämligen 🙂 Jag har nämligen ett extremt dåligt minne av en sån här biltvätt. Det är en sån där som man ska åka in i och sen är det något som tar tag i det ena däcket och liksom drar en igenom hela tvätten. Man ska alltså INTE dra åt handbromsen. Det vet ju ALLA! Då kan det ju bli jättepinsamt!
 

Jag är som sagt inte tillåten att köra igenom såna här biltvättar längre och eftersom Per körde så kom vi faktiskt igenom hela tvätten utan missöden. De behövde inte stänga av maskinen eller någonting!! Woody blev skinande ren och nu står han nere i carporten och torkar. Jag hoppas det inte är alltför kallt, så att det går att öppna dörrarna imorgon…
 

Jag gjorde massor av nytta här hemma idag, men Per sa att lördagar får man inte förstöra med “bara” arbete så han tog mig in till stan. Där skulle vi fika på Cafe Esaia. De serverar tydligen det femte bästa kaffet i världen här. Jajamänsan, VÄRLDEN!! Det stod i DN häromdagen.

Det var nog därför som det inte fanns en endaste sittplats och vi fick ta med oss kopparna utomhus och dricka dem på gatan 🙂 Vi enades dock om att det faktiskt var det bästa kaffe vi någonsin druckit. Dit lär vi gå igen. Och igen. Och igen.

Nu är det kväll och jag och Per ska mysa oss igenom några avsnitt av min födelsedagspresent “How I met your mother”. Weeeee!

Trevlig helg!!

 

4 reaktioner till “Gratis är gott”

  1. Jag tror att en evighetsmack helt enkelt är en dygnet-runt-öppen mack!

    1. Mm så kan det vara! Jag trodde den skullehålla “länge”… 🙂

  2. Din kloke Make har helt rätt! Och fiket ska jag kolla upp. Stort tack för tipset. Kram finaste Mia!

Kommentarer inaktiverade.