Renlighet är en dygd

Alla bättre (eller sämre beroende på hur man vill se det) långkörartv-serier visar alltid en liten summering av vad som hänt på sistone innan de drar igång dagens avsnitt. Så gör nog även en del bättre bloggar tänkte jag, och bättre vill man ju självklart vara. Föreställ er därför en liten truddelutt som spelar i bakgrunden medan ni läser på var vi är i storyn som vi vill kalla för Indien 2011:

♫♪♫♪ Jag och min kollega Annalena är på tjänsteresa i Bangalore, Indien. Vi ska bara vara här i en vecka och vi landade i går natt och vi åker hem sent på fredag natt. Vi har sovit ett par timmar i en hyfsat skön hotellsäng (varsin faktiskt om man ska vara petig), arbetat en dag enligt svenska kontorstider och nu hade vi alltså kommit hem från “jobbet” och skulle ta det lite lugnt, äta lite middag och utforska hotellet. Detta trots att det redan var kväll och kolsvart utomhus. Underlig känsla att börja jobba efter lunch och sen jobba tills det är kväll…. ♫♪♫♪

Annalena och jag klev in i hissen på plan 1 där vi bor och tryckte på knappen med den stora bokstaven L. Vi klev ut i lobbyn och började vår husesyn. Vad hade egentligen det här hotellet att bjuda på? Vi hittade en restaurang som verkar vara fokuserad på kött och indiskt. Vi hittade en restaurang som helt klart fokuserar på mat från havet. Vi lyckades lokalisera en bar och någon form av kakaffär. En disk där man tydligen kan få hjälp med att planera sina Bangaloreutflykter, ett business center och en hel avdelning med telefoner fanns också. Allt i eller omkring lobbyn. Ingenstans hittade vi det vi letade efter. I mitt fall en pool med härligt svalkande vatten. I Annalenas fall ett gym. Lite vatten hittade vi förstås, om man nu kan räkna den fina jätteskål full med flytande färska och vackra Gerberor som jag minns fanns här även för drygt 3 år sen. Ja, det var väl såklart några andra flytande, färska och vackra blommor än de som låg där idag, men ni fattar grejen…

Vi frågade därför en av männen som stod och var vackra där bakom disken (Alla här på hotellet har antingen turban med tillhörande tofsbeprydd uniform, vanlig svart kostym och viktigt utseende eller vit stärkt uniform a la “En officer och en gentleman”) efter poolen och gymet som vi förstått att de ändå är en hel del stolta över. Självklart fick vi då genast en guidad tur genom hotellet.

Vi började med att gå utomhus till sidan av hotellet. Där fanns den! Poolen som jag längtat så efter. Jag kan inte riktigt beskriva hur mycket jag längtar efter att få hoppa i plurret och sluta känna mig klibbig. Vår “hotellguide” var dock ledsen över att vi var gäster på hotellet under vintern. Detta eftersom det inte går att bada när det är så här kallt.

Paus.

Kallt??

Jag kände på det högst inbjudande vattnet med handen och kände att det där vattnet antagligen har en temperatur av 20 grader. För mig är det INTE kallt. Det är ju högsommar i Sverige. Imorgon ska det badas!!

Ja just ja, det var något om ett gym med personlig tränare varje öppen minut under hela dagen och nåt sånt också, men jag hörde inte riktigt vad han sa eftersom Annalenas ögon tindrade så högt 🙂

Vi ska tydligen dit också i morgon…

Efter att vi även hunnit med en liten tur till loungen/hänga-och-ta-det-lugnt-utan-att-behöva-sitta-på-hotellrummet-området så siktade vi in oss på något att äta. Vi har ju faktiskt bara ätit frukost och lunch idag. Det visade sig dock att våra magar inte riktigt var hungriga, men “nåt ska man ju ha i magen”, så vi gick till baren för att ta oss ett glas vin och något lätt att tugga på.

Det gick inte. Stängt. “Det är sen kväll ju. Skärp er tjejer.” Jaha, men då går vi till den 24 timmarsöppna restaurangen och tar ett glas vin och något lätt att äta. “Ja, det ska gå bra” sa mannen i den fina kostymen.

Här sitter Annalena alltså i den dygnet-runt-öppna restaurangen….

…och här är mitt goda och efterlängtade glas rödvin.

“No, the bar is closed”. Vi nickade bara snällt (och inombords lite sorgset) och beställde vår standarddryck istället. Vem behöver vin? Det är ju faktiskt måndag!!

Trötta och lite mosiga i huvudena gick vi i alla fall igenom dagens alla intryck medan den ene hotellanställde efter den andra gjorde sig uppenbart onödiga ärenden bort till vårt bord längst in i lokalen bara för att få stirra extra länge på mig. Varför då? Hade jag gjort något konstigt? Hade jag någon äcklig gegga i håret? Vad??

Jag får helt enkelt acceptera att jag är supersnygg eller nåt 🙂 Utstirrad blev jag i alla fall och man väljer ju själv hur man vill tolka det man är med om här i livet. Jag var inte helt säker på om jag tolkat rätt, så nu när jag har hoppat i pyjamasen och inser att min inre klocka fortfarande är 20:46 så jag är ganska pigg, medan den på sängbordet säger 01:16 och alltså borde jag sova, så tar jag en bild på mig själv för att bjuda er på. Så nu slipper ni stirra ut mig nästa gång vi ses. Ni kan alltid bara gå in här och titta. Varsågoda!

Innan jag avslutar dagens avsnitt och musiken börjar rulla i bakgrunden, så vill jag bara säga att när jag hoppade upp i sängen för att blogga (trots att det finns ett jättefint skrivbord i andra änden av rummet) så insåg jag att det har varit många fingrar som lekt över mina tangenter idag. Det har ju varit lite trassel med att få “allt” att funka…

….så man kanske skulle ta och städa lite? Renlighet kanske inte är en av de sju dygderna, men vill man nu inte bli sjuk av någon bakterie som en svensk stackars mage inte pallar med, så kanske det är en klok idé?

FÖRE städning                                                      EFTER städning
 

Bläääääääääääää

Godnatt. Nu är det dags att nanna.

Jag sätter igång musiken som avslutar dagens andra avsnitt av Indien 2011…

♫♪♫ ♪♫♪

9 reaktioner till “Renlighet är en dygd”

 1. Låter som att det här med träning kan bli något nytt. Testa med en PT så får vi se hur det känns – imorgon och övermorgon :D.
  Känns underbart med 25 grader. Jag vill också att det ska bli varmt nu. Längtar efter våren och ljuset. Kan skippa december – februari helt. Kostar ändå bara så mycket och man äter på tok för mycket ändå. För att inte tala om all stress man slipper ;).
  Njut av Indien. Hälsa till dem från mig.
  KRAM

  1. Hej vännen!

   Värmen är ju självklart underbar på sitt sätt. Jag bara önskar att jag fick gå klädd i shorts och linne eller ligga vid poolen hela dagarna 🙂 Jag fattar vad du menar med att skippa hela vintern, men för min del så längtar jag efter snön, snövallarna, julen och alla de tända ljusen.

   Jag försöker njuta av Indiens värme och så ska jag självklart hälsa från dig! (Vi har faktiskt redan hälsat från er alla redan igår i och med att presenterna inte var från bara mig och Annalena. Vi hälsade från Camilla och alla andra på avdelningen när vi lämnade över dem.)

   Jag hör något om att du är krasslig och önskar dig bättring!
   KRAM

   PS. Märkte du hur jag lyckades undvika det där med PT och träning? 🙂 DS

   1. Jag mår bättre nu tack. Var en släng av virus tydligen.
    Det här med träning tror jag att du kommer att klara av ändå 😉

 2. Såklart stirrade dem på dig för att du är supersnygg 🙂 eller kanske för att du är väldigt mycket blondare än dem är vana vid…. Nä vi tar det supersnygga alternativet 🙂

  KRAM

 3. Skönt att läsa om att det funkar för er och att det är varmt och skönt även om de tär lite för mycket av det goda på kontoret. Här skall det snöa imorgon och blåser gör det som vanligt. Är man i “The Windy City” så är man…
  Mannen.

  1. Härligt att se att du lever och har hälsan eftersom vi inte lyckas få kontakt på annat sätt. 🙂

 4. Saknar min apa och tycker att det är alldeles på tok för långt bort att ha dig i en helt annan världsdel. Tur att det bara är för en vecka och att det redan gått flera dagar av den. Kram!

  1. Gulle dig!! Jag är verkligen långt borta och jag saknar hemmet en hel del kan jag lova!! Stor kram

Kommentarer inaktiverade.