Har det varit höst redan eller?

Jag tror jag har blivit lurad! Det blev ingen höst i år.

Det brukar ju ALLTID vara höst. Varenda jäkla år. Varför var det ingen i år? Är det någon av er som har fått två?

Jag gillar ju hösten.

Det är ju då man ska:

1. Fotograferas av sin fotokompis bland höströda löv. Det är då jag ser så där fantastiskt vacker och härlig ut som bara jag kan göra. Eller vänta…det är så jag brukar tro att det ska bli och så som min fotokompis brukar säga att jag ser ut… Jaja, det är en grej man ska göra på hösten i alla fall. Oavsett hur jag brukar se ut på bilderna.

2. Låtsas att man gått ut i skogen och plockat svamp precis som alla andra. Fast egentligen har jag velat gå ut i skogen, men inte vågat eftersom det är så många äckliga skräckinjagande spindlar där ute. De hänger liksom och väntar på att jag ska komma. Fast poängen är att man ska låtsas att man har gått i skogen, fast egentligen har man gått lite så där “nära” skogen. Eller man såg skogen från där man gick. Kanske strosade man lite så där längs med strandkanten? Ja, nåt sånt antagligen…

3. Umgås med hela familjen över ett parti yatzy efter att man gått på en bio som alla fyra tyckte var precis lika rolig och man tror att man är en sån där underbart sammansvetsad familj som inte alls har helt olika liv där barnen inte längre är barn utan faktiskt har helt egna liv och snart kommer att vara utflugna och bara komma och hälsa på när deras egna kylar är tomma.

4. Sitta på bryggan, titta ut över fjärden och småfrysa lite samtidigt som jag funderar på om det är för sent för årets sista dopp….Nämen, HJÄLP! När tog jag mitt sista dopp för i år? HJÄLP! Jag vet inte ens i vilken månad jag tog det. Oj. Det var ju inte så det skulle vara. Det sista doppet skulle jag såklart ta precis när jag suttit där och funderat, på hösten.

5. Mysa i soffan i pyjamas med alltför stora raggsockor och sippa ur en löjligt för stor tekopp samtidigt som man vet att man inte behöver göra någon nytta på hela dagen, men veta att man antagligen inte kommer att sitta still en sekund eftersom man kommer göra så mycket nytta. För att man vill.

6. Tända minst trettio levande ljus varenda kväll oavsett vilken veckodag det är och så bara sitta där och tindra med ögonen i kapp med de flackande ljusen och njuta av hur mysigt man har det hemma. Så där så att man känner att man är så där löjligt lyckligt lottad och att det nog är lite synd om alla andra som inte hinner njuta av ljus eftersom de antingen har för små barn, så det nog hade varit lite farligt med så många brinnande ljus eller för att de kanske har så många barn att de inte hinner tända dem. Barn har de i alla fall. De som inte hinner med alltså…

7. Knäppa tusentals höstbilder med den fina systemkameran bara för att det är så vackert utomhus så man kan faktiskt inte låta bli och sen få sitta i många timmar bara för att tömma kamerans alla hemligheter in i datorn så man kan få dela med sig av allt det vackra och så man har några bilder att sätta in i sin nästa fotobok. Hmm, när fotade jag senast?

8. Äta potatismos eftersom färskpotatisen är slut så nu är det faktiskt “okej” att äta potatismos igen.

9. Planera alla julklappar som man ska köpa så att alla man älskar ska bli så där jättesuperduperlyckliga. Helst ska man planera allt så tidigt och så bra så man känner att “här ska minsann inte stressas inför jul för jag är minsann ute i god tid”.

10. Bli trött på hösten för att det aldrig börjar snöa så man får skotta och göra fina vallar. Nämen jaha!! Den här har ju faktiskt hänt!! Varför börjar det inte snöa någon gång så det blir ljusare och fräschare och man får börja skotta? Det är bergis så det går när man köpt sig sin livs allra första snöslunga. Bergis mitt fel att det inte kommer någon snö.

Inget av det här har blivit av, förutom snöpunkten då rå, och nu får Woody vinterdäck imorgon och jag har tagit fram vinterjackan. Eller ja….okej, Per har tagit fram vinterjackan och hösten kom liksom aldrig hit till mig. Nästa år är det jag som tar hösten från någon av grannarna. Då ska jag ha två!!

Bara så ni vet.

Å nu så säger Per att imorgon ska jag få hemgjort potatismos. Det är inte höst, men det är potatismos!

2 reaktioner till “Har det varit höst redan eller?”

  1. Fast på vilket sätt är det inte höst? Det kan väl inte bli mer höst än såhär? Mörkt, lite regnigt och massor av löv. MASSOR av löv! Eftersom Anton samlar alla han hittar. Det är många…
    Nu är det ju inte badväder = alltså inte sommar. Det är ingen snö = inte vinter. Inga tussilagos = inte vår. Då måste det ju vara höst nu!!

Kommentarer inaktiverade.