Marcus har tagit studenten!!

10:e Juni 2011
Marcus tar studenten på Rudbecksskolan

Tidigt i morse drog Mackan iväg för att hinna med att träffa polarna, skriva i varandras studentmössor och självklart för att dricka champagnefrukost.

Vi andra stannade hemma och lagade mat och fixade inför mottagningen. Vid elva var vi på plats vid skolan och det var verkligen fint väder. Klarblå himmel och strålande sol!

Efter en halvtimme är det inte lika kul att vänta, men familjerna står tappert kvar och väntar på det magiska klockslaget då alla studenter ska rusa ut ur skolan.

Till slut var det dags!!

Bland drygt tre tusen personer lyckades faktiskt Marcus hitta oss och Emma gratulerar sin storebror genom att hänga på honom alla möjliga roliga saker.

Stor och liten upplaga.

Pappa, Kina, Catrin och alla hennes barn hade också kommit till skolan för att fira Mackan och för det var han superlycklig!

Syskon! Nästa år är det Emmas tur.

TUT!!

Familjen det svänger om.
(Jag behöver inte förklara den va?)

Mackan hoppade ur kostymen och i badbyxorna. Detta gjorde han eftersom det nu var dags för lastbilsflaksåkning. Problemet visade sig vara att hitta rätt lastbil. Det fanns inte bara en där… Han hittade dock rätt och efter att ha kastat ifrån sig mobilen till mig så hoppade han snabbt upp och gjorde sina ölblöta kompisar sällskap.

Vi andra gick hem och satte oss på altanen och smuttade på bubbel och åt snittar medan Marcus åkte runt och gjorde stan osäker och blöt antar jag…

Till slut kom han dock hem igen och då hoppade han (tack och lov) direkt in i duschen för att lukta lite fräschare. Ren och fin började sedan firandet av att han nu klarat av tretton år i skolan. Att det är fem år kvar innan han är färdig med skolbänken var inget han tänkte på idag…

Fler gäster droppade in under eftermiddagen och då bjöds det på mat och dryck och självklart en studentmössetårta!

Jag vet inte vem som tagit den här bilden på mina två avkommor, men jag vill tacka vem det nu var för jag gillar den verkligen! Tack. Till vänster ser vi alltså en nybakad student och till höger hans lillasyster som ligger ett år efter…

Foto: Okänd…

Överallt i huset, på altanen, i skogen osv. sprang det omkring små gulliga barn. De hörde till vårt hus. Här hittade jag två stycken sötnosar under trappen.

Och här två kusiner i densamma!

Den här lilla stumpan gillar fotograferandet lika mycket som jag. Hon vill dock vara framför kameran. Jag jobbar bäst bakom, även om jag självklart ställer upp på båda sidorna. Mia och Maja – två blåögda tjejer.

Vackra Emma

Gull-Noah

Gravida Thérèse med sin fina mage
och min bror Henrik med sin fina dotter.

Alexander

Min syster Catrin

Min syster Susanna och hennes Daniel

Skogstjejer som tydligen har gömt pinnarna de lekte med någonstans. “Så att vi kan komma tillbaks och se om du hittat dem eller inte…”. Jag undrar om de gömt dem inomhus eller utomhus?!

Karlarna kunde inte riktigt slita blicken från den splitter nya bilen som stod parkerad under kalaset…

Lekhörnan

Jag är en stolt mor. Syns det?

Tesan och Peter som snart blir tre.

Jag vet inte om jag nämnt att Marcus har en kompis som verkligen gillar att ta sig en liten tupplur på vår vardagsrumsmatta. Oftast sker detta under det dygn då lan pågår i vårt kök. Inte alltid dock. Idag intogs mattan av helt andra personer. Den såg dock precis lika skön ut. Vem behöver sängar?

Det har varit en lång och varm dag idag. Jag är jättetrött och sliten, men jag är glad och tacksam för att jag fått haft det så bra idag. Tack alla ni som kom hit och gjorde Marcus dag (och faktiskt min och Pers också) till en minnesvärd händelse!

4 reaktioner till “Marcus har tagit studenten!!”

  1. GRATTIS till den nybakade studenten!! Jag tittade på utspringet och sitter med ett fånigt leende och läser resten av dagens inlägg. Först ler jag mest för att jag minns min egen student så tydligt,och sen övergår leendet till det lite mer förskräckta……. mina barns (som är så små så små….) student ligger mer i närtid än min egen, hur är det möjligt? Är jag så gammal?!? Jättegrattis!!

  2. Ett stort TACK för att vi fick komma och fira världens bästa Marcus på hans stora dag 🙂

  3. Fina Marcus! Ni har gjort en bra man! Det var förresten Peter som tog kortet! Han kan, han! 🙂

  4. grattis marcus

    vad fin han är
    det va roligt att se bilder från student dagen

    kram i-b

Kommentarer inaktiverade.