Pers kobbe blev vår!

På nationaldagen var Per ute på sjön helt själv. Jag jobbade. Han tog sig längre ut på havet än vad jag brukar vara bekväm med att göra. Långt där ute hittade han en liten kobbe, eller egentligen två små kobbar som tillsammans skapar en liten cirkel. Idag åkte vi dit tillsammans. Nu är hans ö vår ö!

Vi kommer helt klart att återvända hit igen och igen. Med risk för att alla ni som läser det här nu kommer att försöka lista ut vilken ö det är och åka dit varenda dag hela sommaren så att jag inte får rum där, så måste jag säga att det här är den bästa ö jag någonsin gått i land på! Den har liksom allt. Släta och flata hällar, höga klippor, bra badställen, intressant flora, sköna gropar i klippan där man nästan kan tro att någon har skulpterat berget efter kroppen och naturligtvis en FANTASTISK utsikt. Enligt Per så är den här ön så här underbart ljuvlig pga. att den ser ut som öarna gör på västkusten. Det fnyser jag såklart bara åt 🙂

Efter fyra-fem timmar åkte vi vidare ut mot Morsken (en fyr mitt ute i ingentinget) och sen vidare till en annan ö som jag inte heller varit på förut. Vid det här laget fanns det i princip ingen vind alls. Vattnet var som en spegel på slutet av dagen!

Det blir ingen mer text idag. Inga ord kan nämligen beskriva hur jag kände idag. Det har varit en fantastisk dag idag och jag hoppas få återvända dit snart igen. Det enda som krävs är att det inte blåser. Det ligger nämligen en bra bit ut och vår lilla båt (5,10 m) klarar inte alltför höga vågor.

Ha det gott och vill ni se så är min dag här nedanför i bildform:

Så här såg det ut på ön:

6 reaktioner till “Pers kobbe blev vår!”

 1. Håller med Per om att det ser ut som västkusten.
  Här i stora staden blåste det hela dagen och det ökade framåt eftermiddagen. Det var nog min räddning att det blåste idag.

   1. Jag är alltid på din sida. 😉
    Det är bara det att det faktiskt ser ut som västkusten med flora och berghällar och tång och allt. Men jag antar att vattnet inte är lika salt och att man slipper brännmaneter när man badar. Det är ett stort plus.

 2. Shit va fint!! “vår” ö hittar typ alla i norra skärgården till, så är man inte där först så får man leta sig vidare. Och vi som sover till 9.30 är inte där först så ofta 🙂
  Förstår att ni väntar på vindstilla dagar för att återvända!

  1. Ni har en större båt än vad vi har….hmm…

   Jag kan berätta var den här ön ligger, om du lovar att vi får gå iland samtidigt som er, om ni råkar vara där när vi ska dit 🙂

   Hör av dig!
   Kram

 3. Härlig ö och sååå fantastiska bilder! Det är när man ser sådana man plötsligt önskar att man hade båt 😉

Kommentarer inaktiverade.