En klassiker!

Jag tror att jag har skrivit om det som kommer här nedanför förut någon gång, men med tanke på att jag har skrivit 773 inlägg här på bloggen så är det lite svårt att minnas exakt. Jag får hoppas att ni inte minns eller att det är så klokt, det som komma skall, att det faktiskt är värt att upprepas!!

Repeat or no repeat..här kommer mina kloka ord för dagen:

Man får inte roligare än vad man gör sig. Har ni hört den? Det låter lite fånigt, men tänk om det är sant? En av mina vänner har lärt mig att man väljer själv hur man vill må. När livet är tungt och mörkt, eller när man inte riktigt ser skogen för alla träd, då har jag fått lära mig att man kan göra denna enkla övning för att få grepp om livet. Nu behöver man faktiskt inte alls må skit för att göra den. Oavsett dagsform så får man en skön “reality check” och jag mår alltid bättre efteråt eftersom jag faktiskt måste sätta mig ner och fundera lite över min dag. I vår familj har vi försökt att göra övningen vid middagsbordet.


Dagens hög och Dagens låg:
Fundera igenom dagen och tala sedan om för dig själv, och för den som vill lyssna, vad som varit “Dagens LÅG” dvs. vad som varit tråkigast, sorgligast eller sämst med dagen. Fundera sedan på vad som varit “Dagens HÖG” dvs. vad som gett dig mest glädje, energi eller goda vibbar under dagen. 

Det kan tyckas som en fånig och simpel liten övning, men den ger verkligen perspektiv på livet. När man går igenom dagen finns det oftast något där, hur ledsen eller arg du än är, som faktiskt inte varit helt dumt. Likadant när du mår riktigt bra så kan du glädjas extra mycket åt att den allra sämsta sak du upplevt under dagen var att lunchen var lite för salt eller något sånt.

Så här skulle min övning se ut idag:
HÖG:
Jag har vänner. Ett mycket oväntat sms på eftermiddagen värmde mitt hjärta. En, i och för sig väntad, hälsning via msn kändes skön för själen. Jag har vänner.

LÅG:
Jag tränade inte idag. Dimman och jag hade en dejt men det gick inga pendeltåg och jag kom inte på det förrän det var för sent att hoppa på något annat färdmedel.  🙁

Är ni beredda att prova?? Är ni osäkra, så tänk igenom övningen istället för att säga den rakt ut. Ingen behöver få veta 🙂

8 reaktioner till “En klassiker!”

 1. Undrar vilken smart människa som lärt dg så smarta saker?

  Dagens låg: inbrott i källarförrådet
  Dagens hög: vi var smarta nog att inte ha något av värde i förrådet! Samt ett bra möte med en klok man i kväll som gjorde mig på gott humör

  Grymt å nöff!

  1. Trist med inbrottet! Jag hade inbrott en gång och det kändes verkligen inte kul. Jag känner med er.

 2. DAGENS (gårdagens) LÅG: Var till örondoktorn med Anton (återbesök för att han hade öronkatarr i somras). Jobbigt att behöva tvinga dit honom, eftersom han har total läkarskräck.
  DAGENS (gårdagens alltså…) HÖG: Trevligt med en familjekväll. Tidigare har David varit på Friskis hela torsdagskvällarna (funktionärsuppdrag). Men förra veckan var sista gången. Skönt!

  1. Roligt att få höra om din HÖG och din LÅG. Du får gärna delge mig igen…

 3. Jag ska verkligen försöka tänka igenom dagens låg & hög dagligen! Det är ett bra tips.
  Dagens låg (igår alltså); fick veta att kollegor blivit uppsagda pga nedskärningar 🙁
  Dagens hög; maken tog med alla barnen och handlade all helgmat och presenter till helgens kalas, dvs jag fick “egentid att plocka undan hemma utan att tjata på andra” och det var ganska skönt

  Undra vad helgen låg och hög blir?

  1. Ja, du kommer att bli förvånad hur kul det är när man helt plötsligt får höra saker från barnen som man inte hade fått höra om man inte “lekt” detta. Vi har kommit varandra närmare i vår familj i alla fall. Lycka till med “Dagens hög och dagens låg”

   Vilken av dem ska er familj börja med? Vi kör olika varje gång….

 4. När du säger att man inte får roligare än man gör sig, kommer jag o tänka på en föreläsning jag va på för ca 1,5 år sedan. En mycket bra föreläsninge av Jörgen Oom (kan verkligen rekommendera om ni får chansen att lyssna på honom). Bland annat fick vi där lära sig att man inte skulle säga till någon när man skiljs “Ha en bra dag!”, utan man skulle istället säga “Skaffa dig en bra dag!”. Kontentan var alltså att en bra dag inte kommer trilla över dig utan du får själv se till att din dag blir bra! Faktiskt väldigt intressant o något jag faktiskt försökt ta fasta på att säga =)
  Ja det hade kanske inte hade helt att göra med va ditt inlägg handlade om men ändå tänk värt!

  Skaffa dig en bra helg Mia!

  1. Tack så mycket! Jag ska helt klart skaffa mig en bra helg. Jag kan nästan lova att det kommer bli bra. Jag är ju på ön!!!

   Go get a nice weekend!

Kommentarer inaktiverade.