Som betong

INSIKT
Jag har kommit på att jag är dålig på att delge min man små detaljer. Han får sällan höra om småsakerna som utgör en stor del av mitt liv. Jag är rädd att detsamma nog gäller för mina barn och säkerligen gäller det även er, min lilla tappra läsarskara. För att råda bot på detta tråkiga faktum (för detaljerna är enligt mig det som gör att man lär känna och förstår varandra) så tänkte jag berätta några små detaljer från min dag. Det här är detaljer ur mitt liv, en helt vanlig dag:

DETALJ 1
Jag har haft ont vid höger skulderblad sen vecka 32. Jag minns hur jag låg på bryggan på Blidö under min näst sista semestervecka och kände av axeln/skulderbladet. Det har inte blivit bättre utan det har gått upp och ner, men jag har ständigt haft lite värk. Sista veckan har det dock bara ökat i besvärlighetsgrad. Idag när jag klev in i köket på jobbet så såg en av killarna på IT-avdelningen att jag hade ont och föreslog att jag skulle gå till hans favoritnaprapat. Sagt och gjort. Jag bokade en tid hos Naprapatakuten! Halv tolv låg jag alltså på Maries brits på Norrtullsgatan och fick elektriska småchocker i ryggen. Det heter säkert något annat, men det var så det kändes. Som att få elchocker i ryggen. Marie hävdade att jag hade gått med det här väldigt länge (stämmer fint det) och att problemet nu satt hårt och djupt ner i musklerna. Jag kändes tydligen som betong på högersidan av ryggen och nacken. Hon masserade och tryckte och jag försökte slappna av och tänka på bättre tider. Efter sjuttio minuter var jag färdigknådad och jag fick knata gatan tillbaks till kontoret. Jag har helt klart blivit mer rörlig men det gör lite ondare, tror jag. Det var tydligen att vänta så jag är inte orolig. På tisdag ska jag dit igen och däremellan ska jag göra några övningar här hemma och gå och träna hos Dimman som vanligt. Jag hoppas verkligen att det onda går över med hjälp av det här. Det vore finfint!!

DETALJ 2
När jag kom tillbaks till jobbet var jag galet hungrig. Som viktväktare äter jag ju mycket bättre mat och faktiskt nästan mer mat än tidigare (men nyttigare såklart) och jag äter också mycket oftare medhavd matlåda. Idag åt jag en soppa som viktväktarna kallar för Höstsoppa (Per lagade den igår), sallad och knäckemacka. Det var riktigt gott! Den detalj som jag kanske inte var lika glad över var att jag nyss åt exakt samma sak till middag. Per är inte hemma ikväll och jag var för lat för att laga något. Soppan fanns i en matlåda och då tog jag den…..

DETALJ 3
Jag har bokslutsberedskap idag. Det betyder att om de som idag sköter Manpowers ekonomi behöver hjälp, i någon av de applikationer som de använder eller med någon av processerna, så ska de ringa mig. Jag ska sedan försöka lösa problemet så snabbt och bra som möjligt. Till min hjälp har jag en dator, mitt huvud och min bakjour. Idag är det min granne och kollega Anita som har den rollen. Det är bra med bakjour för om jag inte räcker till och behöver stöd så kontaktar jag Anita. Två huvuden är bättre än ett. Jag har dock lite svårt med beredskapen rent psykiskt. Jag gillar inte tanken på att inte veta alls vad de kommer att ringa om. Jag är alltid orolig att jag inte ska klara av kvällens utmaningar. Under två år och tre månader har jag dock varje månad, inte bara överlevt utan faktiskt klarat av det med bravur, så jag borde inte gräma mig….men det gör jag.

DETALJ 4
Igår fick jag höra en åsikt om mig som gjorde mig både eftertänksam och glad. Den glada tanken sitter kvar än i dag. Jag fick nämligen höra att fast det var uppenbart att jag har mycket att göra och måste köra för fullt, så var jag mjuk som skumgummi på utsidan. Det jag också fick hör var i och för sig att det ibland syns på utsidan av mig när jag har för många bajsmackor (jobbiga, tunga, svårlösta uppgifter). Då kan tydligen jag bli taggig i samband med att jag fokuserar på mackan. Den grejjen måste jag ju fundera på hur jag kan göra mjukare, men samtidigt vet jag ju vilka otroligt hemska bajsmackor jag haft ibland och jag vet inte hur jag hade kunnat vara skumgummi på utsidan just i de fallen, men jag kan fortsätta fundera på det. Just nu fokuserar jag på skumgummit! 

DETALJ 5
Per är på Hamburger Börs ikväll. Han ser på Joe Labero. Han var inte speciellt uppjagad över själva showen, eftersom han sett Joe flera gånger, men att gå ut lite och svira är ju aldrig fel. Förutom för barnen då förstås….de måste ju äta matlådor 🙂 Det braiga är ju förstås att vi inte slänger mat!

DETALJ 6
Idag fick jag en smärre chock!! Inte nog med att min pappa är med på facebook, idag gick min svärmor med också! Den här torsdagen måste nog vara en av två i samma vecka 🙂 Jag accepterade såklart den vänförfrågan jag fått och nu väntar jag med spänning på att få se vad som händer i den vänskapsrelationen. Heja Ingbritt!!

DETALJ 7
Min underbara dotter Emma som ibland är vass som ett rakblad, högljudd som en bergssprängare och sur som ättika har ikväll varit den bästa dotter man kan tänka sig. Vi har umgåtts en hel del ikväll, vi har pratat och jag har faktiskt gett henne några detaljer. Ännu viktigare: Jag har fått några detaljer om henne. Just nu sitter hon och njuter framför the Biggest Loser. Hela hon lyser av glädje och det får mig att vilja gå dit och krama henne!

Jag gör det helt enkelt medan ni smälter några oviktiga detaljer ur mitt liv!

KRAM

En kommentar till “Som betong”

Kommentarer inaktiverade.