Flyg fula fluga flyg!

Hej och Hallå!

Jag har varit hemma för fjärde dagen på raken idag och det har varit riktigt riktigt tråkigt. Jag längtar efter socialt umgänge, “måsten” och rutiner. Jag vet hur det låter, men när man är sjuk så önskar man sig bara en enda grej. Jag har sagt det förut, så jag säger inte vad det är, men ni vet….

Det verkar som om våra grannar kanske flög ut idag. Det har lyfts och kånkats en hel del och det behöver ju inte betyda att det är slut med “köra på vår gräsmatta”, “kattbajs under altanen” och “välta blomkrukor” men det KAN betyda det!  Jag kommer faktiskt att sakna dem när de flyttar. Det är som när jag är arg på mina barn: “Jag tycker om dig. Jag tycker bara inte om hur du beter dig”.
 

Jag läste om ett gammalt husmorstrick häromdagen och jag kopierade det och tänkte: Jag är husmor, jag vill också trolla! Tricket gick ut på att blanda vinäger och diskmedel och på det sättet lura bananflugorna, som alltid kommer in i husen så här års, att bli helt stormförtjusta, drunkna och dö. Det har visat sig att det funkar ganska bra. Jag tömmer den där “fällan” på flugor varje dag, men det kommer liksom bara fler och fler. Det är lite uäch…

 ♬ ♫ ♪ Städa, Städa varje fredag, och så varje jul, det tycker jag är kul!!  ♬ ♫ ♪

Kommer ni ihåg den lilla trudelutten? Alla kan nog inte relatera till glädje inom städningsgenren, men om jag säger att städningen utfördes av övriga familjemedlemmar, då förstår ni nog. Torsdagar är städdagar här hemma hos oss nu på “höstterminen 2010”. Emma städar badrummen och sitt eget rum, Marcus städar sitt rum och dammsuger hela huset, noga. Vi vuxna står för övrig städning. Fast det är klart, Mackan och Emma tömmer sopor och kompost och håller ordning i köket varje vardag också. I alla fall enligt planen. Ja, om jag ska vara ärlig så är inte badrummen städade ännu. Fast det är ju fortfarande torsdag förstås…

Per har dock lagat mat. Precis som han gör alla andra dagar!

Efter middagen gick jag och Per ut och gick en långsam promenad. Det var jätteskönt att få frisk luft i lungorna. Skönare än vad jag hade förstått!! En annan sak jag inte förstod var det konstverk som nu finns utanför Edsviks konsthall. Stora stenbumlingar på pinnar….

Vi missade solnedgången tyvärr, men jag fattade utsikten i alla fall. Vatten är ju alltid vatten!

Under promenaden passade jag på att köpa två nya påsar med halstabletter eftersom halsen är “ond” på mig. Dessutom fick jag snyta mig några gånger eftersom min hjärna försöker vinna någon tävling i förkylnings-sm. Trots detta sjukdomsfaktum, så bjuder jag här på hur jag ser ut idag. Inte så illa ändå med tanke på förutsättningarna 🙂 Jag lovar att jag har sett betydligt värre ut. Eller vad säger du Åsa? Jag påminner dig här om morgonen i Hultsfred….HUA! Den bilden får INGEN annan se!!

Peace!!

 

PS. Jo, jag inser att alla nu vill se bilden…jag fattar! Men NEJ. 🙂 DS

6 reaktioner till “Flyg fula fluga flyg!”

 1. Jag har sett den och det är rätt beslut!!!

  Definitivt!

  Absolut!

  1. FNISS, men sorgligt och helt sant! Fasiken vad jag såg ut den morgonen i Hultsfreds iskalla tältelände….oj oj oj

   1. Det var inte en av dina bästa alster. Först förstod jag inte varför du hade sminkat dig, men efter den bilden insåg jag varför…

 2. För att återgå till inläggets början, bananflugorna, koka upp vatten och häll i diskhon, jag har hört att de gillar att lägga ägg där. Kokhett vatten=säker död!

Kommentarer inaktiverade.