Soldyrkare

Vad är sovmorgon för dig? Igår  bestämde jag och Åsa oss för att ta oss en sovmorgon idag. Klockan åtta stod hon i min dörröppning och var redo för dagen. Hon hade faktiskt redan läst i fyrtio minuter på altanen, i SOLEN, det var hon noga med att poängtera 🙂 Jag tog mig självklart upp ur sängen. Vem vill missa solen och en morgonpigg tjej?

Efter frukosten gick vi ut för att promenera och möttes av flitiga arbetsmyror på pappas tak. Ett tak som helt plötsligt var fyllt av tegelpannshögar.

Henrik har fått sällskap av Jakob. Härligt. Det kan ju inte vara kul att vara ensam på där uppe…

Att en maskin varit här på morgonen och jobbat (lyft upp pallarna med pannor) i en och en halv timme, det hade vi missat totalt!

Pappa Rune och Farbror Åke säger Adjö till varandra. Det är dags för Åke att ta sig vidare till nästa bror på listan. Åsa och jag vinkar hejdå och börjar gå på vår halvmilsprommis.

I Källviken går vi genom fårhagen som vanligt. Åsa blir hälsad med ett “bä”.

Under dagen gick takarbetet framåt. Här ser vi min pappa måla vindskivor. Höjdrädda Åsa tyckte han var galen som jobbade på den höjden!

Livet är underbart när man är två semesterlediga tjejer vid ett sånt här hav.

Det var nämligen här vid havet som vi spenderade PRECIS hela dagen. Vi tog med oss lite att äta och dricka och varsin bok och sen var det bara att sätta igång njutningsprocessen 🙂

Njutningsmästare nu efter dryga fem veckors ledighet?

Ah!!!

Tack för boken Andy och Catharina, den är riktigt rolig!

Ett varsitt litet glas rosévin (eller två) svalkade våra varma strupar.

Sent på eftermiddagen blev himlen så där härligt “arg” och släppte bara igenom värmen. Solskenet höll den liksom litegranna ovanför molnen även om man tydligt såg var det befann sig. Det fick bli vår signal att gå upp till huset och “ta tag i livet” 🙂

Nämen ser man på!! Trägen vinner ska ni se…

Jag lämnade Åsa i solstolen hemma på altanen och gick över och hälsade på de små. De ska lämna ön imorgon och jag har faktiskt, på sant, lite ångest över att inte få träffa dem varje dag. Hur ska det gå? Maja, mitt kära lilla gudbarn, charmar mig direkt! Stolta modern, Frida, tittar på.

Gullungen Alexander. Vem är busigast? Alexander eller mamma Frida? 🙂

När jag kom tillbaks från barnmysinjektionen spelade jag och Åsa Yatzy. Vem tror ni fick Yatzy i femmor och sen också vann hela skiten??

Jag vann i alla fall alfapetet sen!!

Jag hade tur som en tok även idag. Åsa lagade middag till oss båda och nu är vi så mätta och varma från solen att jag, om jag ska gissa, tror att vi snart går och lägger oss. Vi får se!

3 reaktioner till “Soldyrkare”

  1. Ser helt underbart ut! Hoppas morgondagen blir minst lika bra för er!

    1. Vi har inte lika mycket sol idag men dagen är bra ändå! Vi har åkt ön runt och kikat lite och så har vi shoppat mat så vi inte svälter ihjäl. Nu kikar vi på en film och njuter av lugnet. Ses vi imorgon?

Kommentarer inaktiverade.