Jag undanhåller saker för er….

Jag har inte velat säga sanningen. Jag vill inte ens veta den själv.
Tyvärr går det inte längre att bortse från fakta. Sommaren är snart över. Jag vet, det smärtar även mig när jag skriver det. JAG VILL INTE! Tyvärr måste det väl ändå vara så, att sommaren faktiskt börjar lida mot sitt slut,om parkeringen utanför ICA Blidö gapar helt tom, ligger helt öde, ekar helt enkelt tillbaka till mig när jag ska parkera och inser att jag kan stå PRECIS hur som, och var som, helst??
ICA

Väderleksrapporter och vajande trädtoppar i all ära, men vem bryr sig om lite vind, när man har ett val att hämta en kollega med båt istället för med bilen? Inte Per och jag i alla fall. Vi tog alltså Gurgela trots 9 sekundmeter, ett argt hav och en alldeles för liten balja till båt och åkte till Norrsund och hämtade Åsa som kom med Sjöbris från stan.  Vi sa helt enkelt till henne att klä på sig regnstället och ta av sig skorna. Regnställ funkar nämligen inte bara när det regnar utan även när vattnet kommer nerifrån.

 Åsa är inte den som är den, utan drog lydigt på sig skyddsmunderingen!       

Ovetande
Sen bar det iväg runt Yxlan och ner i Furusundsleden.  Just den biten norr om öarna var inte roliga….eller vänta, de var faktiskt riktigt urkul!!   Vi som inte hade regnställ blev dyngsura in på bara kroppen av de schyssta vågorna som sköljde över stackars Gurgela. Oj, vad vi fnissade!  Väl i höjd med Furusunds Värdshus var det lugnt och fint igen och vi tuffade söderut…     
Glada och Fnissiga

Väl framme vid Högmarsö Krog eller Furusunds Slip som det faktiskt fortfarande står på taket, så började Per med att dra upp en tjej ur plurret. Hon hade missat bryggan när hon skulle vara hopp-i-land-kalle och Per såg allt hända och rusade till undsättning. När han konstaterat att hon levde och hade hälsan ställde han upp på bild bredvid en dyngsur Mia (men inte lika blöt som plurrbruden förstås  🙂  )

Gurgela, Per och Mia

En cosmopolitan gjorde mig sällskap när jag valde ur menyn…     

Cosmopolitan

Idag valde jag en lättöl och en god stekt strömming med potatismos till mig.
(Det var helt klart rätt val. Urgott!)
Per käkade lamm och Åsa fisksoppa.
(Rätterna hette såklart något tjusigare men det minns ju inte jag)     

Jag beställer alltid fisk!

 Hemresan blev inte ett dugg bättre vad gäller väta. Vi var så blöta när vi kom hem att vi slängde in Åsa i duschen och sen slängde hon sig själv (av ren utmattning?) i hängmattan och så sov hon i en dryg timme.  

Hennes semester har börjat!

Semesterfirare

 

PS. Jorå, hon har fått både middag och vin sen den tuppluren.  DS