Mellandag

Idag har vi, Åsa och jag, pga. att solen tagit sig en tupplur, tagit det allmänt lugnt, gjort sånt man helst inte gör när solen gassar från klarblå himmel och sånt man gör bara för att man vill. 

Dagen började med att vi fick säga “Hejdå” till Henrik, Frida och barnen. De var dags för dem att lämna ön och det slet lite i hjärteroten att pussa de där små liven och inte veta när jag får se dem igen. 

Alexander hjälper till att bära ut saker till bilen
Henrik bygger pussel i bakluckan
Åsa och Alexander leker in i det sista
Gullunge
Alexander, underbara unge!
Maja äter lunch för att hålla sig hela vägen till Borås
Färdigpusslat!

Sen åkte vi lite i Woody och kikade på ön. Jag ville ju visa Åsa var jag växt upp! Jag hade nog roligare än vad Åsa hade men hon höll god min. Till slut hamnade vi i affären, som var helt tom på folk eftersom “alla” har åkt hem och börjat jobba efter semestern, där vi handlade tillräckligt för att klara oss ett tag framåt. Hemma i Vitsippan kikade vi på filmen “Helens små underverk” sittandes i varsin fåtölj. Det är riktigt skönt att få göra sånt “slappande” utan att det är kväll eller natt någon gång 🙂  Vi har ju badat också såklart. Det var lika varmt i vattnet som i luften, vilket alltid är så himla skönt. Har ni provat? 

19,5 grad i vattnet!

Jag vet inte om Åsa såg badet som något hon gjorde för min skull eller inte, men sen gick jag ut i skogen för hennes skull. Det är inte riktigt min grej att tränga mig in mellan stammarna och känna hur spindelnäten fastnar i ansiktet…..hua. Vi letade efter svamp, men allt vi hittade var buske efter buske full med STORA blåbär. Vår hink förblev tom, men våra tungor blev mer och mer färgade i en härlig blå kulör 🙂 

Det där var en konstig svamp...är den blå?
Åsa på en stig i skogen på Granö, Blidö

Det var meningen att vi skulle gå i skogen, men vi hamnade “en liten släng” vid vattnet ändå 😉

Vi kanske inte hittade någon svamp men när vi kom hem fylldes hinkens botten med annat gott! Jag tror nog att Kina varit här och lämnat lite av sina godbitar här. Den fina knöggliga Picknick Voyager känner ni väl igen? Som gjord för att tas med på picknick. Bara att bryta isär och dela ut i “klyftor”. (Jo, jag lärde mig det idag) Tack Kina!!

Dagens "fångst"
Picknick voyager

Efter en så innehållsrik dag (fniss) så tog vi det lugnt och just nu i skrivande stund så lagar Åsa middag åt mig. Idag blir det delizie med svamp och skinka. Inte dumt alls!!