14/7 Sjukt vad det regnar här!!

Hejsan!!

Jaha, vad har jag gjort idag då? Jag har fortfarande lite svårt att förstå att jag är i Japan, på andra sidan jorden. Ja inte för mig då, men för de flesta av er som läser det här. Helt galet långt bort från “hemma”.

Här är jag nu i alla fall, i Kyoto Japan, i ett land som jag aldrig någonsin sett i något annat än i ösande hällregn. Trist men det är lika bra att ignorera det och bara köra för fullt. Jag är ju vattentät!

Även idag jobbar Per och Christer på förmiddagen så jag och Carina tänkte ta oss ner och fortsätta utforska shoppingen i Japan!! Så det blev att ta sig ner till tunnelbanan i hällregn. Vi bor dock på ett fint hotell så de har byggt tak över gångvägen hela vägen 🙂 Sött! På vägen ner till stationen såg man att det “dike” som för någon dag sedan bara innehöll en anings vatten, nu var en vild sandblandad fors.

Vad ska man säga om shopping? Tja, det finns MÅNGA butiker här…

Som ligger i coola byggnader…

Efter en stund tog vi in lite energi i form av islatte och en liten “bit” mat.

Vid tvåtiden mötte vi upp Per, som står där nere och lutar sig mot ett staket. Det ser ni va?

Carina fortsatte shoppingturen men jag och Per tog en regnig promenad till Higashi-Honganji Temple. Det är enligt skyltarna världen största träbyggnad och jag kan tänka mig att det är sant, för jag kunde inte få plats med allt på en bild. Ni får några smakprov av området istället. (Det är en omskrivning för “jag fick ingen bra bild för antingen suger jag som fotograf eller så är det kameran som gett upp totalt…eller så är det bristen på ljus som gör alla bilder till skit, jag vet inte)

Man fick inte ha på sig skor i templet så det var bara att ta av sig dem och lufta tårna.

Skönt!

Inga foton fick tas i templet så de här har jag:

Nu var vi hungriga så vi gick till Donken…
Jag vet att det är lite fel men det var skoj att äta hamburgare med smak av Japan.
Välkänt men ändå helt konstigt ovant.

För att uppväga det amerikanska med äkta japansk knäpphet så gick vi och tog en öl där man redan i entrén beställer sin öl genom att betala och trycka på en knapp på den här maskinen.

Å så tog vi tuben hem igen för nu var det dags att packa eftersom vi åker vidare till Tokyo imorgon bitti. Duscha och byta om var vi också tvungna att göra eftersom jag precis nu, när jag är färdigbloggad, ska iväg på Farewell Party! Vi får se om ni kanske kan få en glimt av det partyt lite senare…

Så länge får ni nöja er med en bild av min nya hippie-väska. (Det var det namn Per gav den, när han såg den)