28/4 Mitt i veckan

Hej och hå alla ni,

Hur har ni det? Är det okej? Jag hoppas verkligen det för motsatsen är så tråkig. Om det nu ändå är motsatsen som gäller, så håller jag tummarna för att det strax försvinner. Alla dalar är dock till för att man ska inse när man är på topp!

Jag har haft ett sjunk bra länge nu och det suger. En av ingredienserna i sjunket är att jag retar mig på denna bedrövliga förkylning som inte ger sig. Hur kan det bara vara så att man är förkyld i månad efter månad? Jag blir arg på det. Det går ju inte över och nu har jag börjat känna av pollenallergin mitt i alltihopa. Ska man då alltså både ha rinnsnuva/hösnuva och segt äckelpäckelslem? Svar: Ja, tydligen! Jahapp, då kör vi på det då 🙂 Jag lär känna toppen när jag kommer dit!!

Annars då? Tja, jag lagade fredagsmiddag en helt vanlig onsdag. Varför? Jag har absolut ingen som helst aning! Det blev i alla fall en mozzarella-, soltorkade tomater- och parmaskinkafylld fläskfilé som jag helstekte. Till det serverade jag potatisklyftor, en blandad sallad och en rödvinssås som fick alldeles för mycket av mitt goda tjockvin för att vara försvarbart. Det smakade ljuvligt, men jag hävdar officiellt att det bara var en lyckoträff. Jag kan inte laga mat, jag vill inte laga mat och jag chansar varje gång jag ändå gör det. For the record, alltså!

Jag längtar till helgen. Ungarna ska stanna hemma och jag och Per ska ut till Blidö helt själva. Där ska väl Per jobba med båten hela helgen medan jag….sippar på rödvin och sitter i solen på altanen? Ja, det lät bra!! Så gör vi. Den uppmärksamme kanske reagerade på den andra meningen i detta stycke och undrar hur jag kan lämna båda ungarna hemma, men jag tänkte att om det inte funkar så adopterar jag bort dem till första bästa säljare. VI håller tummarna och ser hur det går helt enkelt 🙂

För många år sen fick jag ett tips från en kär vän, som också råkar vara min apa, att varje kväll skriva upp fem saker som jag uppskattar i mitt liv. Det här skulle, om jag minns rätt, göra mig gladare och lättare få mig att må bra. Det är ju så lätt att gräva ner sig i det som inte funkar och det som är jobbigt. Ibland mår jag så att den här listan krävs mer än andra gånger.
Ikväll ser min lista ut så här:

5 SAKER JAG UPPSKATTAR IDAG:

1. Härliga minnen från ljuva stunder, hur puckade de än är
2. Kära vänner, ni vet vilka ni är!
3. Min nya kollega som alltid kämpar och försöker (dessutom med ett leende)
4. Min laminofåtölj med tillhörande fotpall
5. De blommande vitsipporna vid min trappa

Hur ser din lista ut?

GODKVÄLL!!