24/4 Städlördag

Alla fyra Hertzar klev ur sängen klockan åtta imorse. Frukost intogs gäspande och sedan åkte Marcus och Per till tippen med den laddning av skräp som vi fyllt kärran med igår kväll. Emma och jag tog tag i att rensa bland alla spel som fastnat i hennes rum i brist på något annat bättre förvaringsställe. Många spel visade sig vara för mindre barn så när vi var klara fanns det mer plats för Emma i hennes rum.

Ovanstånde bild får visa på den ENDA gång vi själva kör över vår egen gräsmattas hörn 🙂
ALLA andra gånger står våra grannar för denna uppgift.

Per och Marcus kom hem från tippen och fortsatte raka vägen ner till områdets lekplats. Idag var det nämligen områdets årliga vårstädningsdag. Per blev ansvarig för att slipa och olja in alla bänkar i lekplatserna. Vi andra fortsatte med rensning av vårt förråd. Emma och Marcus fick gå igenom alla sina lådor från skolåren. Här har Emma försjunkit i några papper från dagis.

Marcus fick det roliga uppdraget att tömma komposten. Han var lagom road. Nedre delen av komposten innehöll svart fin jord medan den övre bara var torra kvistar och gräs. Vi har fyllt på den här varje höst och vår i säkert tre-fyra år utan att tömma den. Den sväljer mer än man tror. Myror, spindlar och sånt får också plats 🙂

I takt med att förrådet tömdes så fylldes dagens lass numero 2 på kärran.

Vi har varit två vändor till tippen under veckan. Idag jobbade vi med att tömma förrådet på skit i nio timmar. Vi har åkt två vändor till med kärran till tippen samt lagt en del grejjer i den enorma container som ställts fram för allas behov i området. Trots detta så är vårt förråd ändå fullt. Hur gick det till??

När sista kärrlasten åkte till tippen tog jag mig en paus på altanen med ett kallt glas Pepsi Max.

Det dåliga samvetet (jag hade ju vilat i säkert tre minuter) gjorde att jag gick in och dammade, dammsög och använde min nya fina skära hink. Nu är det fint inomhus också.

NU!! Alla tillbaks från sina göromål och arbetsdagen är avslutad!
Ett glas tjockvin i solen gjorde att den svettiga halväckliga känslan jag hade nästan försvann 🙂

Det här gör gott för själen!

Somliga solar och njuter med stängda ögon medan somliga andra har sina sätt att slappna av.

Jag hoppade till slut in i duschen och “renoverade” mig själv. Det var såååå skönt. Medan jag stod där inne ringde apan och bjöd in sig själv och sin sambo på lite mys. Per pep iväg för att komplettera inför middagen, Emma åkte till en kompis och Marcus kollade självklart först på hockeymatchen sen drog han iväg till Kista för att gå på bio.

Vi lyckas klämma in nästan allt den här dagen.
I alla fall både arbete och nöje.

Jag tackar för denna gång och ställer mig för att hacka en mangosalsa.
Vi hörs säkert lite senare!

Puss