19/4 Ett steg bakåt…

Greetings!!

Ny vecka, nya hemresemöjligheter?
Idag kom en av mina kollegor tillbaks till jobbet efter en vecka på kurs. Det var riktigt skoj! Kollegorna som varit strandsatta i Milwaukee sitter dock fast där ännu. Vi håller tummarna för att de kan komma hem på onsdag för om det inte funkar så blir deras nästa chans måndag nästa vecka. Jag hörde att när den lilla vulkanen Eyjafjallajökull har satt igång så är det inte långt kvar innan den stora pappa-vulkanen Katla sätter igång och puttrar. Vi får hålla några tummar för att den väntar lite med det…

Surt
Helgens flytt på västkusten var nog ingen bra idé för mig och mitt vänsterknä. Idag när jag var hos Dimman och tränade så var det riktigt svårt att ta i ordentligt i övningarna. Jag har ont i knät. Ordentligt. Jag går på full “medicinering” igen. Jag fick dock höra från min vän Sussie att det är så livets dans går till: Två steg framåt och ett lite mindre bakåt och så upprepar man….

Så jag dansar väl då.

Radhuseffekten
“Alla” grannar har satt ut vårblomster på sina trappor. Alla som bott i radhus, parhus, kedjehus eller längs med en gata med någon form av hus förstår vad det betyder; jag var helt enkelt tvungen att göra det jag också. Jag planterade några stackars penséer. Gula fick det bli i år!

Naturens blommor
Vid sidan av den trappa jag måste gå i för att komma ner till bilarna, har några helt självsådda blommor börjat leta sig upp. Att det är kargt och eländigt bryr sig inte Vitsipporna om!

Presenter på måndagen
Jag läste på en “blogg nära mig” att det finns folk som går igång ordentlig, ja faktiskt njuter, av nystädade besticklådor. Jag ville egentligen inte erkänna det, men jag förstår precis hur det känns!! Idag fick jag dessa fina presenter av Per. Två helt nya fina skurhinkar med tillhörande skurtrasor. Vilken glädje!

Skurtants-Mia
Lyckan var total när jag tog fram levangen och såpan. Nu doftar det riktigt gott i hela huset. 
Jag var bara tvungen att prova mina nya hinkar. (Fidde: Jag erkänner, bara för dig, att jag fick tokfnattsglädje när jag insåg att texten på såpan matchade hinkfärgen perfekt!!)

Operation rensning
Medan jag njöt av att få skura våra golv inomhus tog Per tag i problemet “källarförråd”. Varje år har vi samma situation, nämligen att det är så mycket saker inkastade i förrådet att man inte kan komma in. Det kräver oftast många turer till tippen och idag gick alltså första vändan. Andra går imorgon, tredje antagligen på torsdag eller fredag och när lördagen kommer så hoppas vi kunna komma ända in till hyllor och lådor för att rensa hårt i dem. Shell står till hands med en släpkärra på söndag så då åker det allra sista iväg. Våren är här…

Just det: Är det någon av er som vill ha en vit fågelbur, en transportbur till fågel eller ett akvarium?

Det här stod på middagsbordet idag:
Sprödbakad torsk, ljummen potatissallad med fransk senap och kapris samt blandad sallad

Grattis på födelsedagen
Myran, min allra första “bästis” som jag aldrig någonsin kan glömma, fyller år idag!!

Christer, den perfekta styvbrodern som alltid bjuder på ett leende, likaså!!

Ola, min gamla vän “uppslagsboken” Nalleskalle, har namnsdag!!

Jag tar av mig hatten, harklar mig lite smått och stämmer upp i skönsång;

Med en enkel tulipan uppå bemärkelseda’n
Jag har den äran, jag har den äran att gratulera!!!

Å nu rå??
Te. Såklart!!
Kanel? Smultron? Jordgubb/Fläder? Lady Grey? Äpple/Kanel? Vanilj? Earl Grey? Esters Special? 
Alla dessa val!! 🙂

Glöm inte att andas när ni kör livsdansen!