13/4 Tired and Tyres

Trött och sliten
Det är en gammal och sliten “nyhet” jag vet….men jag är så utless och trött på att vara förkyld. Jag har ont i halsen varje morgon och jag är snuvig varje dag. Hur länge kan det här hålla på?? Idag var jag dessutom riktigt trött på det vanliga sättet dvs. gäsp, gäsp, snark!

Japan
Idag kom resplanen, eller itineraryn som jag av någon anledning alltid väljer att kalla det. Undrar om det får mig att känna mig lite granna utomlands redan när jag säger det på utrikiska ッ

Jag ska följa med Per till Japan den tionde juli. Vi ska hinna med Kyoto och Tokyo innan vi åker hem igen åtta dagar senare. Det känns superskoj men jag insåg precis att jag inte har en aning om vad jag ska försöka hinna se, göra och äta medan jag är där. Jag får nog surfa och fördjupa mig i ämnet. Någon som varit där och har idéer? Någon som inte varit där men ändå har idéer?
Jag tar gärna emot era förslag!

Sommardäck, Biltvätt
Jag hörde igår att det var lite svårt att få tid att byta till sommardäck. Lagen har ju helt plötsligt ändrats och nu måste vi ha sommardäcken på den femtonde april istället för som förr den sista april.

Jag märkte dock inte av detta. Jag bokade tid igår, lämnade bilen hemma imorse och åkte i en låne-Volvo. När jag kom hem efter jobbet var min bil utan sina vinterskor, omklädd i sommarsandaler, dessutom tvättad och ren. Det gick hur lätt som helst. Gratis var det också!

När jag skrev det där sista insåg jag att:
There ain’t no such thing as a free lunch….men jag har inte fått någon räkning i alla fall.

Tjugosex veckor
Är tydligen tiden det tar för mig att ta mig för att stryka linneservetter efter att jag tvättat dem. Det är ett rekord. Sex minuter är tiden det tog att göra det tunga jobbet som jag skjutit framför mig så länge.
Jag är så stolt….

Sommarlovsplaner
“Vi” kanske dröjer länge med strykning, men vi startar i tid med sommarlovsplanerna ッ

Middagens samtalsämne var sommar, sommar, sommar!! Emma har nu koll på när hon kan och inte kan jobba i sommar. Marcus har satt igång sin tankeverksamhet angående sin sommar och jag har full koll på att vecka 28 är jag i Japan och vecka 29 – 33 får Vitsippan vara min hemmabas.

Det här stod på middagsbordet idag:
Örtkryddade kycklinglårfiléer, tsatsiki och fetaostsallad

Det var nog allt från mig dag tror jag….
Klockan är inte ens nio. 
En kopp te kanske???

Varma Lugna och Snälla tankar till er som behöver.