Lill-lördag?

Dagens tips
Ni minns mitt kattproblem? De där fyra hemska kattungarna som skiter under min altan?
Idag fick jag ett tips från en av er bloggläsare på hur jag ska bli av med problemet.
Jag kan köpa en sån här kattbortskrämmare för under 900 kronor.
Det låter som en bra plan!! Tack Fredrik!

Små skrivbord
I en och en halv vecka har jag ofta haft besök vid mitt skrivbord. Jag håller nämligen på att lära upp Cim som är ny i vår grupp. Skrivbordet är höj- och sänkbart och riktigt praktiskt men väldigt litet har vi märkt när vi delar på det. Som tur är så behöver inte Cim så mycket plats. Så länge hon får plats med sin laptop och sin Pepsi Max så är hon glad. Jag är glad eftersom hon har rätt smak vad gäller drycker 🙂

En vecka = Ett liv?
För precis en vecka sedan fick jag en påsklilja av Åsa. Den har verkligen skjutit i höjden och blivit jättelång. Är de alltid så? Jag var tvungen att ta fram bilden från förra veckan för att se hur mycket den faktiskt växt. Det är ju helt galet!!! Jämför med blomman till höger som INTE har vuxit.

Bild från idag.                                        Bild från förra veckan.

Träning
Idag var det dags för första riktiga träningen efter operationen.
Jag var faktiskt glad när jag såg den här skylten.

Som vanligt var omklädningsrummet helt tomt på folk så jag kunde inta “mitt” hörn.

Pre-exercise-Mia!

Träningen gick bra men det var lite obehagligt under uppvärmningen. Den bestod av cykling och det slet och drog i knät. Ju varmare jag blev desto bättre kändes det dock. Det här kommer gå bra tror både jag och Dimman. Jag fick göra helt andra övningar (enklare) än jag är van vid men det är väl helt normalt med tanke på omständigheterna. Det går bra hur som helst!!

Smaklös lunch
När jag gick ut från gymet träffade jag Åsa och Cim i solskenet. De var ute och gick en lunchpromenad. Vi gick och åt lunch på ett nyöppnat italienskt hak som tyvärr serverade en helt smaklös pastarätt. Jag tvivlar på att vi går dit snart igen. Visst ska de få en chans till men det var inte gott idag.

Trappan
Betydligt godare var den kaffe latte som jag fick på vår trappa. Om det hade att göra med Nalles kaffekokarkunskaper eller solens varma strålar, det vet jag inte, men gott var det!!

Åsa ser ut att gilla sin kaffe…

Single malt?
Per, Marcus och Emma har alla tre varit hemma från jobb och skola idag. De har ont i halsen, hostar och snörvlar för fullt och är allmänt sjuka. Marcus har varit dålig ganska länge nu så det är kanske dags för ett läkarbesök. Speciellt som det visade sig att min syster och hennes barn hade streptokocker när de var här i helgen….

Jag kände mig krasslig hela dagen och på eftermiddagen kändes det som om jag fick lite feber. Ögonen kändes svidiga och röda. Inte bra. Var inte jag sjuk förr-förra veckan?? Skit också! Det är bara att göra som chefen sa “Nej nej, få inga såna idéer, inte vara sjuk”. 🙂 Fake it until you make it-tanken brukar ju faktiskt funka….

Fast jag har en annan lösning. Det är ju lill-lördag och jag är sjuk, då kan jag ju göra slut på en av Pers finaste single malt. Det gör susen va??

Det här stod på middagsbordet idag:
Eftersom hela familjen är däckad och jag förväntades laga middag så blev det finmat.
Jag kokade te och rostade mackor. Hur lyxigt som helst……eller?

Adjöken
Nä, nu ska jag kurera mig och titta på Stjärnkockarna.

Ta hand om er så här på lill-lördagen.
Det ska jag försöka göra!